Εκβιασμό εργαζομένων από διοικητή νοσοκομείων καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ

Για μικροπολιτικά παιγνίδια εις βάρος εργαζομένων των νοσοκομείων Βέροιας και Νάουσας, με στόχο να εκβιασθεί η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, προκειμένου να λάβουν χρηματοδότηση τα δύο διασυνδεδεμένα νοσοκομεία, κατηγορεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων τον διοικητή των δύο νοσοκομειακών ιδρυμάτων.

Για μικροπολιτικά παιγνίδια εις βάρος εργαζομένων των νοσοκομείων Βέροιας και Νάουσας, με στόχο να εκβιασθεί η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, προκειμένου να λάβουν χρηματοδότηση τα δύο διασυνδεδεμένα νοσοκομεία, κατηγορεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) τον διοικητή των δύο νοσοκομειακών ιδρυμάτων.

Συγκεκριμένα, η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει τα εξής σε ανακοίνωσή της:

«Ο Διοικητής των Νοσοκομείων Βέροιας και Νάουσας, ο οποίος διακρίθηκε προεκλογικά για τις ρουσφετολογικές μετακινήσεις – καθαιρέσεις – τοποθετήσεις Προϊσταμένων στο Νοσοκομείο της Νάουσας για τις οποίες αντέδρασε και η Αναπληρώτρια Διοικήτρια του Νοσοκομείου Νάουσας, έδρασε για άλλη μια φορά. Αφού δεν έκανε κάτι πριν τις εκλογές για να έχει πιστώσεις το Νοσοκομείο της Βέροιας προκειμένου να καλύψει τις λειτουργικές ανάγκες, τώρα εκβιάζει το προσωπικό ότι θα πρέπει να μείνουν σιωπηλοί για πολλούς μήνες που δεν θα τους καταβάλλεται ο μισθός επειδή το Νοσοκομείο δεν έχει χρήματα.

Κάλεσε τους 15 επικουρικούς υπαλλήλους, τους μοίρασε υπεύθυνη δήλωση (σας κοινοποιούμε), στην οποία αναγράφετε ότι το Νοσοκομείο δεν έχει πιστώσεις για να καταβάλει τον μισθό τους και έως ότου χρηματοδοτηθεί το Νοσοκομείο από το Υπουργείο δεν θα εγείρουν καμία απαίτηση για την καταβολή του μισθού τους κατά του Διοικητή του Νοσοκομείου.

Επίσης τους εκβίασε ότι εάν δεν την υπογράψουν θα απολυθούν άμεσα. Η έκδοση του πίνακα διοριστέων του επικουρικού προσωπικού του Νόμου 4551/2018 Άρθρο 16 οι οποίοι εργάζονται στο Νοσοκομείο 5 χρόνια, μπορεί να χρειαστεί μεγάλο χρονικό διάστημα και με την υπογραφή της συγκεκριμένης παράνομης δήλωσης αποδέχονται οι συνάδελφοι να δουλεύουν για πολλούς μήνες χωρίς να πληρώνονται.

Καλούμε τον Υπουργό Υγείας να παρέμβει στον πρωτοφανή εκβιασμό του Διοικητή του Νοσοκομείου Βέροιας και να λυθεί το ζήτημα της απρόσκοπτης καταβολής της μισθοδοσίας των συναδέλφων. Άλλος ένας Διοικητής ο οποίος προκαλεί με τις πράξεις του!!!».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
Σίβυλλα
Helios Kiosk