«Θα μπαίναμε στο αεροπλάνο μαζί με όποιον διεκδικούσε τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων από 3,5% στο 2%», δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του ΚΙΝΑΛ, Παύλος Χρηστίδης.

Όπως εξήγησε ο κ. Χρηστίδης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΟΡΕΝ, θα έπρεπε η χώρα να διεκδικήσει τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων τώρα για δύο λόγους. «Ο πρώτος είναι διότι αυτή τη στιγμή η ευρωπαϊκή οικονομία είναι σε καλύτερη φάση από ό,τι πιθανολογούν αρκετοί ότι θα είναι μετά από ένα χρονικό διάστημα, και δεύτερον γιατί τώρα υπάρχει μία νωπή λαϊκή εντολή την οποία ο πρωθυπουργός πρέπει να αξιοποιήσει», τόνισε. Πρόσθεσε οτι σε κάθε περίπτωση η στάση της Νέας Δημοκρατίας κρίνεται και θα κριθεί. «Εμείς το λέγαμε και πριν τις εθνικές εκλογές, το λέμε και μετά τις εκλογές, θα μπαίναμε στο αεροπλάνο μαζί με οποιον διεκδικούσε προς όφελος του ελληνικού λαού τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων από 3,5% στο 2%», ανέφερε.

Σχολιάζοντας τη γενικότερη πορεία της οικονομίας ο κ. Χρηστίδης επέκρινε τον ΣΥΡΙΖΑ που άφησε μεταξύ άλλων, ως βάρη το υπερταμείο μέχρι το 2115, 3,5% πρωτογενή πλεονάσματα έως το 2022 και 2% μέχρι το 2060. «Αυτό πρέπει να αλλάξει και για να αλλάξει πρέπει και οι Ευρωπαίοι να καταλάβουν ότι σε δύσκολες στιγμές για την πατρίδα μας στάθηκαν αρωγοί αλλά δεν τα έκαναν όλα σωστά, και υπήρξαν συνέπειες. Η πραγματική οικονομία αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα εκεί λοιπόν πρέπει να δώσουμε έμφαση», επεσήμανε.