Μάτι: Το οικόπεδο της ντροπής κι ένα μπράβο

Εντυπωσιακά έχει μειωθεί ο όγκος των καμμένων υλικών που είχαν μεταφερθεί εκεί

Επί έναν ολόκληρο χρόνο η κατάσταση στο οικόπεδο που βρίσκεται επί της Λ. Μαραθώνος, στην είσοδο για το Κόκκινο Λιμανάκι ήταν άθλια. Σχεδόν 20.000 τόνοι δέντρων, κλαδιών και άλλων υλικών που είχαν καεί την τραγική για την Ελλάδα ημέρα που κάηκε το Μάτι, είχαν μεταφερθεί εκεί.

20.000 τόνοι που με μια σπίθα θα μπορούσαν να ξανακάψουν ό,τι απέμεινε. Κι επί ένα χρόνο η προηγούμενη κυβέρνηση, η Περιφέρεια και δεν ξέρω ποιος άλλος, κώφευαν. Δεν μπόρεσαν ποτέ να μεταφέρουν τα καμμένα υλικά που πέραν του κινδύνου που υπήρχε, πρόσβαλλαν και το ελληνικό κράτος.

Πριν από μερικές εβδομάδες, όταν ανέλαβε η νέα κυβέρνηση, ο Κ. Μητσοτάκης και ο αρμόδιος υπουργός, Κ. Καραμανλής, δεσμεύτηκαν ότι αυτό το αίσχος θα σταματήσει. Πήραν μερικά τηλέφωνα, παρακάλεσαν κάποιες εταιρείες να ξεκινήσουν την αποκομιδή, το έργο θα κόστιζε περί τις 800.000 ευρώ αλλά τελικά έγινε δωρέα.

Ιδού το αποτέλεσμα. Επρεπε να ασχοληθεί ολόκληρος πρωθυπουργός για να υπάρξει αισθητή βελτίωση και να έχουν απομακρυνθεί τα περισσότερα δέντρα.

Ντροπή γιατί ένα κράτος δεν κάνει τα αυτονόητα επί ένα χρόνο και πρέπει να παρεμβαίνει ο πρωθυπουργός. Αλλά και μπράβο που η κυβέρνηση αυτή δεσμεύτηκε άμεσα και υλοποίησε ακόμη πιο άμεσα την υπόσχεσή της.

Τα καλά να λέγονται. Η φωτογραφία στις 20 Αυγούστου είναι αδιάψευστος μάρτυρας της κατάστασης που βελτιώνεται.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
Σίβυλλα
Helios Kiosk