Κριτική ασκεί το ΚΙΝΑΛ στην κυβέρνηση μετά την ανακοίνωση των στόχων και της τακτικής που θα ακολουθήσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στις επαφές του με ευρωπαίους ηγέτες και εν όψει της συνάντησής του με τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμμανουέλ Μακρόν την Πέμπτη.

«Ο κ. Μητσοτάκης μας αναγγέλλει ότι πρέπει να ξεχάσουμε την μείωση για τα πρωτογενή πλεονάσματα μέχρι το 2021 και βλέπουμε», αναφέρει σχόλιο του γραφείου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής.

Σχολιάζοντας το ενημερωτικό σημείωμα που διένειμε το Μέγαρο Μαξίμου για τις επιδιώξεις του κ.Μητσοτάκη στην αυριανή συνάντηση με τον Γάλλο πρόεδρο επιμένει ότι ο κ. Μητσοτάκης επιλέγει να βαδίσει στον δρόμο του κ. Τσίπρα, όπως είχε σημειώσει σε προηγούμενη ανακοίνωση.

«Την διαπίστωσή μας αυτή επιβεβαιώνει πανηγυρικά το ίδιο το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, με το ενημερωτικό σημείωμα για τους στόχους της συνάντησης του κ. Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο Μακρόν. Και μάλιστα μέσα στην ίδια ημέρα», επισημαίνει το Κίνημα Αλλαγής και προσθέτει ότι:

«Ο κ. Μητσοτάκης μας αναγγέλλει ότι πρέπει να ξεχάσουμε την μείωση των δυσβάστακτων στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα τουλάχιστον μέχρι το 2021 και βλέπουμε. Σπεύδει μάλιστα να υποχωρήσει πριν την συνάντηση, προφανώς για να μην δυσκολέψει τον κ. Μακρόν. Χωρίς να τον ενδιαφέρει ότι με την συνέχιση της πολιτικής λιτότητας δυσκολεύει την ζωή των Ελλήνων πολιτών. Άλλα βέβαια έλεγε πριν τις εκλογές. Αλλά είπαμε… σταθερά στον δρόμο και στις συνήθειες του Τσίπρα».