Για την πολιτική επικαιρότητα μίλησε στην εκπομπή One Talk  η δημοσιογράφος και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Σοφία Βούλτεψη.

Η κ. Βούλτεψη χαρακτήρισε τον ΣΥΡΙΖΑ ως «κακή τύχη και μοίρα για την Ελλάδα. Ζούμε τις συνέπειες του εμφυλίου. Όταν τέλειωσε ο πόλεμος και όλες οι χώρες ανασυγκροτούνταν, εμείς είχαμε τρία χρόνια εμφύλιο. Αυτό είναι λογικό να στιγματίσει τη χώρα μέχρι τον επόμενο αιώνα».

Πηγή: onetv.gr

Ακόμα αναφέρθηκε στο Μάτι και το συνέκρινε με τις πυρκαγιές στην Εύβοια. «Εάν δει κάποιος το εισαγγελικό πόρισμα για το Μάτι, θα καταλάβει γιατί μας συμβαίνουν ως χώρα όλα αυτά τόσα χρόνια. Υπήρχε απόλυτη σύγχυση, έλλειψη συντονισμού, δίδονταν εντολές που δεν εφαρμόζονταν» και πρόσθεσε ότι «στη φωτιά στην Εύβοια υπήρξε συνεννόηση, εκκενώθηκαν χωριά.

Έδρασε όπως έπρεπε ο μηχανισμός». Αναφορικά με τα 92 λιμάνια που έχουν δομικά προβλήματα στην Ελλάδα, αφού παραδέχθηκε ότι διαχρονικά έχουν προβλήματα, προέβη σε μια ιστορική αναδρομή. «Δείτε ποιοι κυβέρνησαν τόσα χρόνια και σε ποιον αντιστοιχούν περισσότερες ευθύνες. Την περίοδο 74-81 άρχισαν να χτίζονται τα λιμάνια. Το 81-90 είχαμε Πασοκάρα, το 1990-1993 η ΝΔ δεν είχε άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, μετά ήρθε ο Σημίτης.

Ο Καραμανλής το 2004-2007 προσπαθούσε να κάνει πράγματα. Το 2008 ήρθε η κρίση. Δείτε πόσο και ποιοι κυβέρνησαν και ποιοι έχουν ευθύνη» ανέφερε. Για το μέχρι τώρα νομοθετικό έργο της κυβέρνησης είπε πως «είναι τρία νομοσχέδια που είχαμε εξαγγείλει πριν γίνουμε κυβέρνηση. Στην πολιτική πρέπει να φτιάχνουμε μικρά πράγματα και να βάζουμε μεγάλους στόχους» σχολίασε. Πέραν των άλλων μίλησε για την ΕΡΤ και για το κλείσιμό της επί της κυβέρνησης Σαμαρά. Τέλος είπε πως «μια φορά δημοσιογράφος για πάντα δημοσιογράφος», ενώ αποκάλυψε πως θα ήθελε να κάνει ξανά εκπομπή.