Με άλμα 4,6% το Χρηματιστήριο πάτησε τις 820 μονάδες

Ανοδικό ξέσπασμα στο Χρηματιστήριο, που με οδηγό τις τραπεζικές μετοχές που κατέγραψαν ισχυρά κέρδη (+8,78%) ο Γενικός Δείκτης Τιμών κατέγραψε άλμα 4,58% τη Δευτέρα. Σύμμαχος το θετικό κλίμα που επικρατεί διεθνώς στις αγορές.

Ανοδικό ξέσπασμα στο Χρηματιστήριο, που με οδηγό τον τραπεζικό κλάδο που κατέγραψε ισχυρά κέρδη (+8,78%) ο Γενικός Δείκτης Τιμών κατέγραψε άλμα 4,58% τη Δευτέρα. Σύμμαχος το θετικό κλίμα που επικρατεί διεθνώς στις αγορές.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με κέρδη 4,58% στις 828,30 μονάδες, ενώ κινήθηκε μεταξύ 798,84 μονάδων και 831,25 μονάδες. Ο τζίρος ανήλθε στα 61,9 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 29 εκατ. τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων πράξεων διακινήθηκαν 287 χιλ. τεμάχια.

Η σχετικά χαμηλή συναλλακτική δραστηριότητα δεδομένης της έντονης αντίδρασης της αγοράς είναι πάντως στοιχείο που προβληματίζει.

Εάν η σημερινή εκρηκτική άνοδος είναι η απαρχή ενός νέου ανοδικού κύκλου θα εξαρτηθεί από τις αποδόσεις της κυβερνητικής προσπάθειας να πείσει τους δανειστές για το οικονομικό μείγμα που θέλει να εφαρμόσει αλλά και από τις εξελίξεις στις διεθνείς αγορές.

Βραχυπρόθεσμα δεν υπάρχει κάποιος σημαντικός καταλύτης που να αναμένεται, δεδομένου του ότι την προσεχή Παρασκευή αναμένεται και η αξιολόγηση από τον οίκο Moody’s, η οποία όμως, μετά την επιφυλακτική στάση του οίκου Fitch, η οποία προβλημάτισε σε κάποιο βαθμό την αγορά, δεν αναμένεται να αλλάξει τους όρους της αγοράς ριζικά.

Τεχνικά, σύμφωνα με τους αναλυτές, η επόμενη αντίσταση είναι στις 830 μονάδες.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
Σίβυλλα
Helios Kiosk