Την εκτέλεση των δρομολογίων στη γραμμή Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη συνεχίζει το επιβατηγό – οχηματαγωγό ταχύπλοο σκάφος «ANDROS JET», κατόπιν ενεργειών του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Τα δρομολόγια του πλοίου για το Σάββατο 17.8.2019 και την Κυριακή 18.8.2019 έχουν ως εξής: Αναχώρηση από Αλεξανδρούπολη στις 8:00 με άφιξη Σαμοθράκη στις 9:30. Αναχώρηση από Σαμοθράκη12:00 με άφιξη στην Αλεξανδρούπολη στις 13:30. Αναχώρηση από Αλεξανδρούπολη στις 15:30 με άφιξη στη Σαμοθράκη στις 17:00. Αναχώρηση από τη Σαμοθράκη στις 18:30 με άφιξη στην Αλεξανδρούπολη στις 20:00.

Δεδομένων των εξελίξεων σχετικά με την επαναδρομολόγηση του Ε/Γ-Ο/Γ «ΣΑΟΣ ΙΙ» στην γραμμή, θα υπάρξει σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ συνεννόηση με την πλοιοκτήτρια εταιρεία του «ANDROS JET» για τη συνέχιση των δρομολογίων του στην γραμμή.

Επίσης, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, παρατείνεται μέχρι και την Κυριακή 25/8 η ναύλωση του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου «ΑΝΑΞ» για την μεταφορά οχημάτων μεταξύ Αλεξανδρούπολης και Σαμοθράκης.

Δήμαρχος Σαμοθράκης: Επισκέπτες εγκαταλείπουν το νησί λόγω αβεβαιότητας

Σε τηλεφωνική σύνδεση μίλησε στην εκπομπή One Line ο δήμαρχος Σαμοθράκης, Αθανάσιος Βίτσας. Το πρόβλημα του εγκλωβισμού των επισκεπτών στο νησί έχει πλέον αποκατασταθεί, ωστόσο παραμένει το πρόβλημα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης του νησιού με τον ηπειρωτικό κορμό. Η κατάσταση αυτή προκαλεί αβεβαιότητα, σύμφωνα με τον δήμαρχο, η οποία εκφράζεται με δύο τρόπους.

«Επισκέπτες που είχαν ως προορισμό το νησί της Σαμοθράκης, φοβούνται μήπως παγιδευτούν στο νησί και δεν ταξιδεύουν, ενώ όσοι είναι ήδη εκεί εγκαταλείπουν το νησί λόγω αβεβαιότητας». Αυτό που ζητάνε πλέον οι ντόπιοι είναι σταθερότητα και αξιοπιστία και «εφόσον σταθεροποιηθεί η κατάσταση και υπάρξουν δρομολόγια, επόμενος στόχος είναι η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του κόσμου».

Στην ανεπίσημη συνάντηση που θα έχει ο δήμαρχος με τον υπουργό τουρισμού θα ζητήσει να αποκατασταθεί άμεσα το πρόβλημα που προέκυψε φέτος, το οποίο προκάλεσε οικονομική τραγωδία στο νησί. Με απόφαση του υπουργείου Ναυτιλίας συνεχίζονται από αύριο (17/8) τα δρομολόγια Σαμοθράκης – Αλεξανδρούπολης.

Πηγή:onetv.gr