Όλα «δείχνουν» εμπρησμό στην Εύβοια – Οι εκτιμήσεις τοπικών Δημάρχων

Το σενάριο του εμπρησμού ερευνά η Πυροσβεστική για την καταστροφική πυρκαγιά στην Εύβοια.

Το σενάριο του εμπρησμού ερευνά η Πυροσβεστική για την καταστροφική πυρκαγιά στην Εύβοια.

Ήδη, κλιμάκιο του ανακριτικού τμήματος βρίσκεται στην περιοχή αναζητώντας κάθε στοιχείο και μαρτυρία που θα μπορούσε να οδηγήσει σε ασφαλές συμπέρασμα για τα αίτια.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αξιωματικοί έχουν στα χέρια τους περισσότερες από είκοσι καταθέσεις και μαρτυρίες για το σημείο από όπου ξεκίνησε η φωτιά λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα της Τρίτης.

Από αυτές τις μαρτυρίες και από την επιτόπια έρευνα έχει εντοπιστεί το ακριβές σημείο έναρξης της φωτιάς και οι έρευνες έχουν προχωρήσει στο επόμενο στάδιο για τον τρόπο με τον οποίο εκδηλώθηκε.

Ωστόσο μέχρι τώρα και από την μακροσκοπική έρευνα στο συγκεκριμένο σημείο δεν έχει εντοπιστεί κανένα στοιχείο που να αποκαλύπτει αν πρόκειται για εμπρησμό ή κάποια άλλη αιτία, όπως υπολείμματα εμπρηστικού μηχανισμού, κάποια κολώνα ή καλώδια της ΔΕΗ.

Την ίδια ώρα τοπικοί παράγοντες και οι κάτοικοι της περιοχής, αφήνουν υπονοούμενα ή μιλούν ανοικτά για εμπρησμό.

Την πεποίθηση ότι η φωτιά στα Ψαχνά Ευβοίας είναι αποτέλεσμα εμπρησμού εξέφρασε στο One Channel ο Μιχάλης Καλαβρής. Ο πρόεδρος του Δημοτικού Διαμερίσματος Ψαχνών και Μακρυμαλλίου δήλωσε πως «ζητούμενο είναι να σταματήσει η φωτιά.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες και μαρτυρίες που έχει ο δήμαρχος, κάτι είδαν και άκουσαν στις 03:00 το βράδυ. Εκεί δεν έχει κάποιος δουλειά τέτοια ώρα, σε μια περιοχή δύσβατη. Υπάρχει ανθρώπινος παράγοντας πίσω από τη φωτιά. Έτσι πιστεύω». «Χάθηκαν περιουσίες, στάνες. Επικρατεί θλίψη. Υπάρχουν ζημιές. Ωστόσο δεν χάσαμε ανθρώπους που είναι το πιο σημαντικό» κατέληξε.

«Δεν υπάρχουν τυχαία αίτια για τη φωτιά. Έχω αντίληψη του σημείου της φωτιάς. Πήγα μαζί με την Πυροσβεστική από την πρώτη στιγμή. Οι υπηρεσίες κάνουν τη δουλειά τους. Εύχομαι να διαψευστώ» δήλωσε ο δήμαρχος Διρφύων Γιώργος Ψαθάς στο One Channel αναφορικά με τις αιτίες που προκάλεσαν τις πυρκαγιές που μαίνονται στην Εύβοια επί τρεις και πλέον ημέρες. «Μιάμιση το βράδυ η φωτιά πέρασε την κορυφογραμμή και ανησυχήσαμε. Για σήμερα, είμαστε αισιόδοξοι. Με τα εφτά καναντέρ και τα πέντε Έρικσον που θα είναι σε πλήρη επιχείρηση μέχρι τις εννιά το πρωί, η φωτιά θα περιοριστεί» κατέληξε ο δήμαρχος.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
ΒημαTV