Μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός στη Βόρεια Ελλάδα από τον Δεκαπενταύγουστο.

Βροχές και καταιγίδες θα «χτυπήσουν» την Πέμπτη τη χώρα, οι οποίες θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους, ενώ το μεσημέρι η κακοκαιρία θα περιοριστεί σε Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα.

Τις βραδινές ώρες κατά τόπους έντονα φαινόμενα αναμένονται στη Μακεδονία και ενδεχομένως στη Θράκη. Στην υπόλοιπη χώρα περιμένουμε λίγες νεφώσεις οι οποίες σταδιακά στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν δίνοντας λίγες τοπικές βροχές ή όμβρους στην Πελοπόννησο και στη Στερεά και πιθανόν στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Δυτική Μακεδονία από 15 έως 32 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από 18 έως 35, στην Ήπειρο από 19 έως 33 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από 19 έως 37, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 22 έως 32 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 25 έως 37, στα νησιά του Ιονίου από 21 έως 32 βαθμούς και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 20 έως 33 βαθμούς, αλλά στις Σποράδες και στις Κυκλάδες οι μέγιστες δε θα ξεπεράσουν τους 29 βαθμούς Κελσίου.

Oι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν γενικά από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ και μέχρι το μεσημέρι στο βορειοδυτικό Αιγαίο 6 έως 7 μποφόρ. Εξαίρεση αποτελούν τα νότια και νοτιοανατολικά πελάγη όπου οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί 5 με 6 μποφόρ και τοπικά στα βόρεια πελάγη σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε καλό και ζεστό καιρό με τοπικές νεφώσεις μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ και μετά το μεσημέρι από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις ασθενείς. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 26 έως 36 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις οι οποίες τις μεσημεριανές ώρες θα αυξηθούν και είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ισχυροί 6 μποφόρ και μετά το μεσημέρι νότιοι με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 22 έως 32 βαθμούς.

Αναλυτικά η πρόγνωση από την ΕΜΥ:

Αττική

Καιρός: Γενικά αίθριος. Παροδικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Αρχικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και πρόσκαιρα τις μεσημβρινές απογευματινές ώρες μεταβλητοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που από τις μεσημβρινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν από τα δυτικά βροχές και στη Μακεδονία καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Εξασθένηση των φαινομένων τη νύχτα.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και πρόσκαιρα βόρειοι βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Αρχικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικούς όμβρους στα ορεινά και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες στην Ήπειρο.
Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 6 και τοπικά στο βόρειο Ιόνιο 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Αρχικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και καταιγίδες στα βόρεια, τοπικά ισχυρές στη Θεσσαλία.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και πρόσκαιρα στα ανατολικά βόρειοι 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 22 έως 37 και κατά τόπους στα νότια 38 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Αίθριος.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 23 έως 32 και στην Κρήτη έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις στα βόρεια από το απόγευμα.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και στα Δωδεκάνησα από δυτικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου.