Κηδεύτηκε δημοσία δαπάνη ο Κώστας Αρβανίτης που έσωσε δεκάδες άτομα στο Μάτι

Κάτοικοι, γνωστοί, συγγενείς και πολιτικά στελέχη του είπαν το τελευταίο αντίο.

Êçäåßá ôïõ Êþóôá Áñâáíßôç, ôçí Ôñßôç 13 Áõãïýóôïõ 2019, áðü ôïí É.Í. Áãßïõ ÍéêïëÜïõ ×áëáíäñßïõ. Ï Êþóôáò Áñâáíßôçò åß÷å óþóåé ìå ôï êáÀêé ôïõ 70 Üôïìá áðü ôçí êáôáóôñïöéêÞ ðõñêáãéÜ óôï ÌÜôé. (EUROKINISSI/ÓÙÔÇÑÇÓ ÄÇÌÇÔÑÏÐÏÕËÏÓ)

Το τελευταίο αντίο είπαν σήμερα το απόγευμα φίλοι, γνωστοί, στελέχη της πολιτική ηγεσίας και κάτοικοι του Ματιού στον Κώστα Αρβανίτη, τον ψαρά -ήρωα που διέσωσε δεκάδες άτομα την μοιραία νύχτα της πυρκαγιάς στο Μάτι.

Συγκεκριμένα, η κηδεία του ψαρά που την 23η Ιουλίου 2018 διέσωσε με το καΐκι του περίπου 70 άτομα από τις φονικές πυρκαγιές στο Μάτι, τελέστηκε σήμερα, Τρίτη, δημοσία δαπάνη στον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου στην πλατεία Χαλανδρίου.

Στην κηδεία του Κώστα Αρβανίτη, το «παρών» έδωσε  η  αδελφή του και  γνωστή τραγουδίστρια, Σοφία Αρβανίτη καθώς και η υφυπουργός για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου.


«Ο Κώστας Αρβανίτης εκείνη τη μέρα διέσωσε την ανθρωπότητα και  την αλληλεγγύη. Αυτό που θα ήθελα είναι να τον θυμόμαστε όλοι ως υπόδειγμα προσφοράς στην κοινωνία και σε όλους τους συνανθρώπους μας» δήλωσε η κα Μιχαηλίδου.


Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, η Δημοτική φιλαρμονική Ραφήνας Πικερμίου τίμησε τον ήρωα του Ματιού, ενώ αντί στεφάνων, επιθυμία της οικογένειας ήταν να συγκεντρωθούν χρήματα για την Κιβωτό του Κόσμου, ως προσφορά στη μνήμη του ψαρά- ήρωα.

Σημειώνεται πως ο Κώστας Αρβανίτης απεβίωσε το περασμένο Σάββατο (10/8) μετά από πολύχρονη και άνιση μάχη με τον καρκίνο, έχοντας τη συντροφιά των δικών του ανθρώπων. Της συζύγου του Χρύσας, του γιου του Δημήτρη, αλλά και του Μαχμούντ Μεσαφέρ, του Αιγύπτιου βοηθού του που συμμετείχε με αυταπάρνηση στη διάσωση της 23ης Ιουλίου.


Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Δείτε επίσης
Κοινωνία
Σίβυλλα
Helios Kiosk