Εφιαλτική μέρα ξημέρωσε στην Εύβοια. Θεατές στο ίδιο έργο, πύρινες γλώσσες καταπίνουν ένα δάσος Natura στην Εύβοια.

Η πυρκαγιά ξέσπασε τα ξημερώματα της Τρίτης και άμεσα οι πρώτες πυροσβεστικές έσπευσαν να αντιμετωπίσουν το πύρινο μέτωπο αλλά και να εκκενώσουν τη Μονή Κοιμήσεων της Θεοτόκου στη Μακρυμάλλη.

Οι πυροσβέστες εκτός από τις φλόγες είχαν αντίπαλο τους ισχυρούς ανέμους που έπνεαν στην περιοχή αλλά και τις τεράστιες φλόγες που αύξαναν το θερμικό φορτίο αλλά κυρίως εμπόδιζαν τα αεροσκάφη και τα ελικόπτερα να κάνουν ρίψεις.

Στις 2.30 το μεσημέρι τα χωριά Μακρυμάλλη, Κοντοδεσπότι εκκενώνονται, ενώ λίγο αργότερα και το χωριό Σταυρός και Πλατάνα. Κάτοικοι εγκαταλείπουν άρον άρον τα σπίτια τους με δάκρυα στα μάτια ενώ άλλοι προσπαθούν να σώσουν τις περιουσίες τους καταβρέχοντας τα πεύκα που βρίσκονται δίπλα στα σπίτια τους.

Οι ισχυροί άνεμοι εντάσεως 7 και 8 μποφόρ που έπνεαν από το πρωί στην περιοχή δυσχεραίνουν την κατάσβεση αφού τα πτητικά μέσα ανάμεσα σε πυκνούς μαύρους καπνούς προσπαθούν να κάνουν ρίψεις πάνω από το χωριό, ενώ υπεράνθρωπες είναι και οι προσπάθειες της πυροσβεστικής να ελέγξουν την πύρινη λαίλαπα.

Η Πολιτική Προστασία ζήτησε και έλαβε βοήθεια από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό καθώς Ιταλία και Κροατία στέλνουν αεροσκάφη. Από το απόγευμα στην περιοχή της φωτιάς βρίσκεται και ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Πηγή: onetv.gr