Στο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, στο Χαλάνδρι, μετέβη το απόγευμα της Τρίτης ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τις εξελίξεις στην Εύβοια όπου η πύρινη λαίλαπα κατακαίει οικισμούς, περιουσίες, καθώς και το δάσος natura που βρίσκεται στην περιοχή.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος παραθέριζε στην Κρήτη, επέστρεψε εσπευσμένα στο Μέγαρο Μαξίμου το μεσημέρι προκειμένου να συντονίσει την επιχείρηση, και στη συνέχεια μετέβη στο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος.

Ο κ. Μητσοτάκης προσήλθε χωρίς να κάνει δηλώσεις. Ο ίδιος αναμένεται να ενημερωθεί από τους αρμόδιους φορείς για την εξέλιξη του μετώπου.

Εκεί βρίσκεται από το πρωί ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, απ’ όπου παρακολουθεί τις εξελίξεις, ενώ ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, μετέβη στα Ψαχνά Ευβοίας μαζί με ειδικό κλιμάκιο της διεύθυνσης σχεδιασμού και αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών.

Στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων βρίσκεται, επίσης, και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, όπου ενημερώθηκε για την αντιμετώπιση των εν εξελίξει πυρκαγιών στην Εύβοια και τη συμβολή των Ενόπλων Δυνάμεων. Στην ενημέρωση παρέστη ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής.

Τον υπουργό Εθνικής Άμυνας συνόδευαν ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ πτέραρχος, Χρήστος Χριστοδούλου, και ο αρχηγός ΓΕΑ, αντιπτέραρχος Γεώργιος Μπλιούμης.