Πανικός επικράτησε στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, στις 13:55 τοπική ώρα, καθώς ένας άνδρας οπλισμένος με μαχαίρι επιτέθηκε σε πολίτες σε κεντρικό δρόμο της πόλης.

Ο άνδρας περπατούσε στη μέση του δρόμου κρατώντας το μαχαίρι και είχε ανέβει στο καπό ενός αυτοκινήτου. Τα αυστραλιανά μέσα αναφέρουν ότι ο νεαρός φώναζε στον κόσμο «ο Θεός είναι μεγάλος» («Allahu Akbar»).

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, ο δράστης προσπάθησε να μαχαιρώσει πολλούς ανθρώπους. Χτύπησε με το μαχαίρι μια γυναίκα στην πλάτη. Η τραυματίας μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο του Σίδνεϊ, όπου νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση.

Αρχικά, πολίτες προσπάθησαν να τον ακινητοποιήσουν. Περαστικοί επιχείρησαν να αφοπλίσουν τον άνδρα χρησιμοποιώντας καρέκλες και καφάσια, ενώ στα χέρια του άνδρα είναι εμφανή σημάδια από αίμα.

Τελικά, ο δράστης της επίθεσης συνελήφθη έπειτα από κινητοποίηση της αστυνομίας. Ο νεαρός μάλιστα φώναζε στους αστυνομικούς και τους προκαλούσε λέγοντας «σκοτώστε με, πυροβολήστε με στο πρόσωπο».

Οι αρχές κάλεσαν τον κόσμο να αποφεύγει την συγκεκριμένη περιοχή στο κέντρο της μεγαλούπολης της Αυστραλίας, διευκρινίζοντας πάντως ότι δεν υπάρχει προς το παρόν άλλη απειλή.