Μεγάλη δύναμη εναέριων μέσων πυρόσβεσης σηκώθηκε με το πρώτο φως της ημέρας για να συνδράμει τις επίγειες δυνάμεις στην τεράστια επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς στον Υμηττό, η οποία έφτασε στην κορυφή του βουνού και κατευθύνεται στην άλλη πλευρά προς την Καισαριανή.

Συντονισμός από αέρος

Συγκεκριμένα, από αέρος συμμετέχουν 5 πυροσβεστικά αεροσκάφη με 5 ελικόπτερα και ένα συντονιστικό καθώς και 2 ελικόπτερα του Ελληνικού Στρατού.

Στο συντονιστικό ελικόπτερο επιβαίνουν ο Γενικός Γραμματέας της Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς και ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος αντιστράτηγος Βασίλης Ματθαιόπουλος με σκοπό τον συντονισμό των εναέριων μέσων.

Ενισχύθηκαν οι επίγειες δυνάμεις

Οι επίγειες δυνάμεις ενισχύθηκαν περαιτέρω και αποτελούνται πλέον από 141 πυροσβέστες με 46 οχήματα. Αναλυτικά: 61 πυροσβέστες με 27 οχήματα, 38 πυροσβέστες με 19 οχήματα του μηχανοκίνητου τμήματος της Πυροσβεστικής και 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων με 42 πυροσβέστες.

Συνδράμουν, επίσης, στο έργο της κατάσβεσης 2 μηχανήματα έργου του Ελληνικού Στρατού και 2 της Περιφέρειας καθώς και εθελοντικά πυροσβεστικά οχήματα και υδροφόρες ΟΤΑ.

Με εντολή του αρχηγού της Πυροσβεστικής τίθενται σε γενική επιφυλακή οι πυροσβεστικές υπηρεσίες της Αττικής και σε μερική επιφυλακή οι πυροσβεστικές δυνάμεις της υπόλοιπης Ελλάδας.