Δραματική έκκληση απευθύνει ο δήμαρχος Σαμοθράκης Αθανάσιος Βίτσας σε ιδιώτες να συνδράμουν στην πυρόσβεση, καθώς το νησί παραμένει αποκλεισμένο και οι ενισχύσεις της πυροσβεστικής δεν μπορούν να φθάσουν με κανέναν τρόπο στο νησί που καίγεται.

 

Δείτε νέο βίντεο από τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε σήμερα το βράδυ στη #Σαμοθράκη ‼️?

Δημοσιεύτηκε από XanthiNea.gr στις Δευτέρα, 12 Αυγούστου 2019

 

Συγκεκριμένα, μάχη με τις φλόγες δίνουν το πυροσβεστικό κλιμάκιο της Σαμοθράκης και τα μηχανήματα του δήμου, για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στην περιοχή της Καμαριώτισσας. Ειδικότερα, επιχειρούν, 10 πυροσβέστες με 5 οχήματα και 1 υδροφόρα του δήμου.

Η πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε περίπου στις 20:40 καίει χορτολιβαδική έκταση και εκφράζονται φόβοι για την εξέλιξη που μπορεί να έχει μέσα στη διάρκεια της νύχτας, καθώς το έργο της κατάσβεσης δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, έντασης έως και 7 μποφόρ. Το ευτύχημα είναι ότι η φωτιά κατευθύνεται προς τη θάλασσα.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος του ακριτικού νησιού, Αθανάσιος Βίτσας επισήμανε ότι «σε κάθε έκτακτη περίπτωση καλούμαστε ν’ αντιμετωπίσουμε μόνοι μας το όποιο πρόβλημα προκύψει, μέχρι να έρθει βοήθεια. Το θέμα είναι ότι τώρα, λόγω της διακοπής της ακτοπλοϊκής σύνδεσης, δεν υπάρχει η δυνατότητα αποστολής βοήθειας».

Ο ίδιος και μέσω ανάρτησής του στο Facebook απηύθυνε έκκληση για βοήθεια σε ιδιώτες που έχουν μηχανήματα και τρακτέρ προκειμένου να συνδράμουν άμεσα την πυροσβεστική και το δήμο στη μάχη που δίνεται με τις φλόγες αυτήν την ώρα στο νησί