Υπόνοιες για εμπρησμό άφησε ο Δήμαρχος της Παιανίας, Σπύρος Στάμου, αναφορικά με την πυρκαγιά που ξέσπασε χθες τα ξημερώματα, στην Παιανία και γρήγορα έλαβε ανεξέλεγκτες διαστάσεις λόγω και των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή.

Αναλυτικότερα, ο Δήμαρχος ανέφερε: «Μετά τις δραματικές στιγμές που ζήσαμε κατά τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας και μέχρι πρωίας, θέλω να ενημερώσω όλους, πως η πυρκαγιά στον Υμηττό έχει τεθεί υπό πλήρη έλεγχο χάρη στις συντονισμένες ενέργειες όλων των δυνάμεων, επίγειων και εναέριων, που έσπευσαν στο βουνό από τα πρώτα λεπτά της εκδήλωσης της φωτιάς, η οποία ξέσπασε κατά τις 3:15.

Σήμερα τη νύχτα δόθηκε ένας υπεράνθρωπος αγώνας με μια γιγάντια κινητοποίηση που συγκίνησε το πανελλήνιο. Κατά τις πρώτες πρωινές ώρες ο δυνατός αέρας κόπασε, δίνοντας τη δυνατότητα άμεσης και καίριας επέμβασης των πυροσβεστικών οχημάτων.

Θέλω να ευχαριστήσω την Πυροσβεστική, την Ελληνική Αστυνομία, την Τροχαία, το ΕΚΑΒ, τους εθελοντές της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου μας, καθώς επίσης τους εργαζόμενους στην Υπηρεσία Περιβάλλοντος και όλους τους άντρες που αγωνίστηκαν με κίνδυνο της ζωής τους.

Επίσης, θέλω να ευχαριστήσω την Περιφέρεια Αττικής και όλους τους όμορους Δήμους που έσπευσαν σε βοήθεια. Ο πρώτος απολογισμός της ζημιάς δείχνει μια αρκετά μεγάλη καμμένη έκταση και δυο κατεστραμμένες οικίες, ενώ ευτυχώς δεν  χάθηκε καμιά ανθρώπινη ζωή.

Η πυροσβεστική με ειδικό επιτελείο, ερευνά τις αιτίες της πυρκαγιάς, ενώ δεν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο εμπρησμού.

Θέλω να εκφράσω τη βαθιά μου θλίψη για τη μεγάλη οικολογική καταστροφή της χλωρίδας και της πανίδας του Υμηττού και εύχομαι μαζί με όλους, να είναι η τελευταία φορά που ο τόπος μας ζει τέτοιες τραγικές στιγμές».