Σπήλαιο Καστανιάς: Ένα εξαίρετο μνημείο της λακωνικής φύσης

Σε μικρή απόσταση από την Καστανιά, παραδοσιακό χωριό της χερσονήσου του Μαλέα, οι ταξιδιώτες ανακαλύπτουν το σπήλαιο Καστανιάς, ένα από τα σημαντικότερα του ελλαδικού χώρου

Η χερσόνησος του Μαλέα, που καταλαμβάνει το νοτιοανατολικό τμήμα της Λακωνίας, είναι ένας τόπος ξεχωριστής ομορφιάς.

Η πλούσια χλωρίδα και πανίδα, τα παραδοσιακά χωριά, οι γραφικές ακρογιαλιές, το πυκνό δίκτυο πεζοπορικών διαδρομών, η περιοχή του θρυλικού Καβο-Μαλιά, με το απολιθωμένο φοινικόδασος και το «Μικρό Άγιο Όρος» της Πελοποννήσου, συνθέτουν ένα ιδιαίτερα ελκυστικό περιβάλλον.

Ανατολικά της Νεάπολης, του μεγαλύτερου οικιστικού κέντρου της ευρύτερης περιοχής του Μαλέα, που είναι γνωστή και με την ονομασία Βάτικα, βρίσκεται η Καστανιά, ένα παραδοσιακό χωριό, χτισμένο αμφιθεατρικά.

Σε μικρή απόσταση από το χωριό οι ταξιδιώτες ανακαλύπτουν το σπήλαιο Καστανιάς, ένα από τα σημαντικότερα του ελλαδικού χώρου.

Χρειάστηκε να παρέλθουν εκατομμύρια χρόνια για να δημιουργηθεί ο εντυπωσιακός λιθωματικός διάκοσμος του σπηλαίου, με την εξαιρετική ποικιλία σχημάτων και χρωμάτων.

Οι επισκέπτες του σπηλαίου έχουν τη δυνατότητα να διανύσουν μια απόσταση 500 μέτρων, προκειμένου να θαυμάσουν τον πλούσιο σταλαγμιτικό και σταλακτιτικό διάκοσμο.

Όσοι επιθυμούν να επισκεφθούν το σπήλαιο (λειτουργεί αναψυκτήριο και διατίθεται χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων) πρέπει να γνωρίζουν ότι αυτό είναι ανοιχτό καθημερινά από τις 10 π.μ. έως τις 6 μ.μ.

Ξεναγήσεις πραγματοποιούνται κάθε μία ώρα, με πρώτη ξενάγηση στις 10:30 π.μ. και τελευταία στις 5:30 μ.μ. (για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ).

Η εικονική περιήγηση σάς δίνει μια σαφή εικόνα του εξαίρετου αυτού μνημείου της λακωνικής φύσης.

Αξίζει να προστεθεί ότι κοντά στο σπήλαιο της Καστανιάς βρίσκεται η εκκλησία του Αγίου Ανδρέα, με τοιχογραφίες που χρονολογούνται στο τελευταίο τέταρτο του 14ου αιώνα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτισμός