Ο βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, τάχθηκε υπέρ του δικαιώματος των αστυνομικών Αρχών να προβαίνουν σε ελέγχους εξακρίβωσης στοιχείων και σε σωματικές έρευνες, ενώ δεσμεύτηκε να αυξήσει κατά 10.000 τη χωρητικότητα των βρετανικών φυλακών.

«Ανακοινώνω σήμερα ότι […] η αστυνομία μπορεί και πρέπει να χρησιμοποιεί τις εξουσίες της για ελέγχους εξακρίβωσης στοιχείων και σωματικές έρευνες» έγραψε ο Τζόνσον στην κυριακάτικη έκδοση της Mail, σημειώνοντας ότι αυτό το μέτρο είναι αναγκαίο για την καταπολέμηση του εγκλήματος.

Ο βρετανός πρωθυπουργός τόνισε επίσης ότι ο υπουργός Οικονομικών, Σαγίντ Τζαβίντ, συμφώνησε στη χορήγηση μέχρι και 2,5 δισεκ. λιρών για την αύξηση κατά 10.000 της χωρητικότητας των φυλακών.

Παράλληλα επέμεινε σε νομοθεσίες για επιβολή αυστηρότερων ποινών σε «δράστες σοβαρών σεξουαλικών και βίαιων εγκλημάτων», καθώς και σε όσους κουβαλούν μαχαίρια.

«Ναι, βραχυπρόθεσμα αυτό θα επιφέρει περισσότερη πίεση στις φυλακές μας, και γι’ αυτόν το λόγο σήμερα ανακοινώνω ότι αυξάνουμε κατά 10.000 τη χωρητικότητα των φυλακών μας» έγραψε στη στήλη του ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου.

(Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ)