Ο χειριστής του ταχύπλοου που εμβόλισε αλιευτική βάρκα στο Πόρτο Χέλι, προκαλώντας τον θάνατο δύο ανθρώπων, επιτάχυνε ελαφρώς λίγη ώρα πριν την σύγκρουση, αντί να επιβραδύνει, σύμφωνα με τα πρώτα ευρήματα των πραγματογνωμόνων που δημοσιοποίησε ο ΣΚΑΪ.

Η έρευνα φανερώνει επίσης ότι το μικρό αλιευτικό είχε ενεργοποιημένο φωτισμό, που ήταν επαρκής ώστε να φαίνεται, ενώ υπάρχουν πληροφορίες ότι ο χειριστής υπέπεσε σε αντιφάσεις κατά την κατάθεσή του.

Ο 44χρονος στην κατάθεσή του στη λιμενική αρχή στο Πόρτο Χέλι, φέρεται να υποστήριξε ότι κατά την πορεία του ταχύπλοου δεν αντιλήφθηκε το μικρό αλιευτικό

Οι Αρχές αναμένουν πλέον την ανάλυση του ηλεκτρονικού καταγραφέα του φουσκωτού και τεχνικά χαρακτηριστικά του σκάφους από την κατασκευάστρια εταιρεία.

«Μακάβρια χτυπήματα»

«Να σας πω τι χτυπήματα είχαν… είναι μακάβριο να σας πω τι χτυπήματα είχαν» απάντησε ο δύτης Αναστάσιος Ρεβύθης σε ερώτηση του τηλεοπτικού σταθμού Σκάι για τα χτυπήματα των δύο αδελφών ηλικίας 60 και 70 ετών όταν η βάρκα τους κόπηκε στη μέση από το πέρασμα του 12μετρου ταχύπλοου με τις δύο 350αρες μηχανές.

«Με βρήκε κάποιος λιμενικός: Μου λέει «φύγε τώρα έγινε ένα δυστύχημα μήπως χρειαστεί να βοηθήσεις»» είπε ο δύτης Αναστάσιος Ρεβύθης ανακαλώντας στη μνήμη του όσα έγιναν το βράδυ της Παρασκευής.

Έκκληση του γιου της τραυματισμένης

Ο γιος της 60χρονης που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στον Άγιο Σάββα μίλησε στο Open και απηύθυνε έκκληση σε όποιον είδε ή γνωρίζει κάτι να μιλήσει για την υπόθεση.

«Ήταν πολύ στεναχωρημένη με το χαμό του πατέρα μας και είχε περάσει πολύ δύσκολο χειμώνα. Την Παρασκευή που έγινε το δυστύχημα ήταν η πρώτη φορά που έβγαιναν για ψάρεμα. Το περίμεναν και οι τρεις πως και πως. Το κανόνιζαν από μέρες. Μιλούσαν στο τηλέφωνο και το πρώτο που έλεγαν ήταν «άντε κατέβα να βγούμε για ψάρεμα» . Και να πως κατέληξε. Ποιος να το φανταζόταν» λέει ο γιος της 60χρονης.

«Αυτό που ζητάμε είναι να εμφανιστούν αυτόπτες μάρτυρες. Όταν έγινε η σύγκρουση, όπως μαθαίνουμε, ήταν 20:45. Δεν είχε σκοτεινιάσει. Θα μπορούσε να να τους είχε δει κάποιος. Πρέπει να μας βοηθήσουν να καταλάβουμε τι συνέβη. Τους παρακαλούμε πολύ γι αυτό» προσθέτει.

Η γυναίκα νοσηλεύεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου «Άγιος Σάββας» και υπεβλήθη σε αξονική τομογραφία. Σύμφωνα με πληροφορίες, το σοβαρότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει είναι το χτύπημα στο θώρακά της, ωστόσο οι γιατροί εμφανίζονται αισιόδοξοι.

Η ασθενής θα υποβληθεί αύριο σε νέα αξονική τομογραφία.

Αύριο θα γίνουν επίσης γνωστά τα αποτελέσματα των αιματολογικών εξετάσεων που έγιναν στο 44χρονο Γάλλο για τυχόν κατανάλωση αλκοόλ πριν το δυστύχημα.

Ο 44χρονος θα απολογηθεί αύριο στον εισαγγελέα Ναυπλίου, αφότου σήμερα έλαβε 24ωρη προθεσμία.