«Κλειστήκαμε στο εγώ μας. Χωνεύουμε τα εγκλήματα, χαρακτηριζόμαστε από αδράνεια, αποδεχόμαστε και αδιαφορούμε για το έγκλημα απέναντι στην πατρίδα μας. Οι δολοφόνοι βαφτίζονται βουλευτές και υπουργοί» τόνισε η Αναστασία Ισάακ και πρόσθεσε: Ο Ερχαν Αρικλί «καμαρώνει για την έδρα του στην ψευδοβουλή. Ο Κενάν Ακίν, ο δολοφόνος του Σολωμού, ζει ανενόχλητος στα κατεχόμενα και εμείς ανοίγουμε τα οδοφράγματα της ντροπής και παρακαλούμε τον ΟΗΕ να μας προστατεύσουν»

Είκοσι τρία χρόνια μετά, οι μοτοσικλετιστές της ομάδας Πρωτοβουλίας Μνήμης Ισαάκ και Σολωμού, πορεύτηκαν με σύνθημα «Η μνήμα γεννά ελπίδα», προς το οδόφραγμα Δερύνειας όπου άφησαν την τελευταία τους πνοή οι Τάσος Ισαάκ και Σολωμός Σολωμού, τον Αύγουστο του 1996.

Μαζί τους και οι γονείς των Ισαάκ και Σολωμού καθώς και η κόρη του Ισαάκ Αναστασία, η οποία μίλησε για πρώτη φορά.
«Φοβήθηκα τι θα πω. Δεν ήθελα να προσβάλω κανέναν.  Ύστερα θυμήθηκα τις υποσχέσεις για δικαιοσύνη και σεβασμό στη θυσία του Τάσου και του Σολωμού. Γιατί να σεβαστώ μια κοινωνία που δεν σέβεται την ιστορική της συνέχεια;» είπε και πρόσθεσε πως τόσα χρόνια κρύφτηκε μέσα στον θυμό της, αλλά τελικά την έπνιξε η απογοήτευση.

Ο Ερχαν Αρικλί, συνέχισε, «καμαρώνει για την έδρα του στην ψευδοβουλή. Ο Κενάν Ακίν, ο δολοφόνος του Σολωμού, ζει ανενόχλητος στα κατεχόμενα και εμείς ανοίγουμε τα οδοφράγματα της ντροπής και παρακαλούμε τον ΟΗΕ να μας προστατεύσουν», συνέχισε.

Η Αναστασία Ισαάκ, είπε πως για 23 χρόνια το διεθνές ένταλμα της Ιντερπόλ για τη σύλληψή τους παραμένει στα συρτάρια  και διερωτήθηκε για πόσα ακόμα χρόνια θα περιμένουν τη δικαιοσύνη.

«Αγώνα κατά της λήθης» χαρακτήρισε την εκδήλωσε ο εκπρόσωπος της ομάδας Πρωτοβουλίας Μνήμης Ανδρέας Πεττεμερίδης.  «Ολοι μαζί μια γροθιά για να διεκδικήσουμε την ελευθερία μας. Είμαστε ακόμα πρόσφυγες σε μια πατρίδα υπό κατοχή», είπε.
Ο κ. Πεττεμερίδης αναφέρθηκε και στις πρόσφατες αντιδράσεις για το μνημείο το οποίο τοποθέτησε η ομάδα του στον χώρο, εις μνήμην των δύο ηρώων.
Σήμερα το πρωί τελείται από τον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου μνημόσυνο στην μνήμη των ηρώων και ακολουθεί τρισάγιο στους τάφους τους.