Στο κόκκινο βρίσκεται η αγωνία χιλιάδων υποψηφίων που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, καθώς η επεξεργασία των στοιχείων από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας βρίσκεται στην τελική ευθεία.

Σχεδόν τρεις εβδομάδες μετά τη λήξη της προθεσμίας για την κατάθεση των Μηχανογραφικών Δελτίων, η εικόνα έχει αρχίσει να ξεκαθαρίζει για την πορεία των βάσεων σε όλα τα Επιστημονικά Πεδία καθώς και για τα τμήματα τα οποία αναμένεται να σπάσουν φέτος τα κοντέρ.

Ο ανταγωνισμός στις περιζήτητες σχολές θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα, ενώ φαίνεται πως οι υποψήφιοι επέλεξαν φέτος, περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά, σχολές που εδρεύουν κοντά στον τόπο κατοικίας τους.

Η εξέλιξη αυτή πιέζει τις βάσεις ανοδικά σε μια σειρά τμημάτων που εδρεύουν στις μεγάλες πόλεις και επιλέγονται κάθε χρόνο ως πρώτη προτίμηση από εκατοντάδες υποψηφίους.

«ΤΑ ΝΕΑ» με τη συνδρομή του εκπαιδευτικού – αναλυτή Αντώνη Φλωρόπουλου, διευθυντή των φροντιστηρίων Ομόκεντρο, παρουσιάζουν τις εκτιμήσεις των βάσεων για συνολικά 85 τμήματα που εντάσσονται και στα τέσσερα Επιστημονικά Πεδία.

-Τι δείχνουν οι βάσεις εισαγωγής για τα υψηλόβαθμα τμήματα

-Που μπαίνει ο πήχης για τις ιατρικές, τις οικονομικές και τις σχολές πληροφορικής

-Ποιες είναι οι εκτιμήσεις για τις βάσεις εισαγωγής ανά Επιστημονικό Πεδίο

Διαβάστε περισσότερα στην έντυπη έκδοση της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ της Πέμπτης