Δικαστήρια μέσα στις φυλακές

Το σχέδιο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για τα νέα σωφρονιστικά ιδρύματα

Δικαστικό συγκρότημα στις νέες φυλακές της Αττικής, που θα αντικαταστήσουν εκείνες του Κορυδαλλού, σχεδιάζει να κατασκευάσει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη!

Σύμφωνα με τις προθέσεις και τις σχετικές εντολές του υπουργού Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, αλλά και της γραμματέως Αντιεγκληματικής Πολιτικής Σοφίας Νικολάου, στον ίδιο χώρο των νέων φυλακών θα δημιουργηθούν και έξι ή επτά δικαστικές αίθουσες που θα φιλοξενούν τις πλέον σημαντικές δικές εγκληματικών ενεργειών για να αποφεύγονται μεταφορές επικίνδυνων κρατουμένων.

Επιπλέον οι επιτελείς της Λεωφόρου Κατεχάκη σχεδιάζουν στο άμεσο μέλλον την πρόσληψη 200-250 φρουρών των φυλακών. Κι αυτό ύστερα από την προεκλογική μετάταξη τουλάχιστον 400-500 υπαλλήλων, οι οποίοι άφησαν ένα τεράστιο κενό στα μέτρα φρούρησης των σωφρονιστικών καταστημάτων.

Επίσης, μέχρι τον Σεπτέμβριο αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία τοποθέτησης σε όλα τα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας αδρανοποιητών κινητών για συσκευές και με τεχνολογία 4G. Προκειμένου έτσι να αποκοπούν οι επαφές κρατουμένων με συνεργούς τους εκτός φυλακών. Καθώς κι αυτό που είχε παρατηρηθεί την τελευταία τετραετία με δεκάδες κρατουμένους να έχουν προφίλ στο Facebook όπου αναρτούσαν και βίντεο από τα κελιά τους…

-Πού θα μεταφερθούν οι φυλακές του Κορυδαλλού. Ποια είναι τα πιθανότερα σενάρια

-Το σχέδιο για μια μικρή Ευελπίδων

-Η τοποθέτηση αδρανοποιητών κινητών στις ελληνικές φυλακές και τα λοιπά μέτρα για την αποκατάσταση της τάξης

Διαβάστε περισσότερα στην έντυπη έκδοση της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ της Πέμπτης

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία