Για ιδεολογική εμμονή κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας με αφορμή τις αλλαγές στο καθεστώς του πανεπιστημιακού ασύλου.

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε στην αρχή της ομιλίας του ότι προσπαθεί να κατανοήσει τη σπουδή της κυβέρνησης να φέρει μία διάταξη μέσα στον Αύγουστο που αφορά στο άσυλο. «Αναρωτιέμαι τι είναι αυτό το επείγον. Απασχόλησε το άσυλο την προεκλογική περίοδο;».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε προσωπικά στον κ. Μητσοτάκη, σημειώνοντας ότι με όλα όσα λέει δυσφημεί τα ελληνικά πανεπιστήμια. «Είχα την τιμή να περάσω στο ΕΜΠ, σε ένα από τα καλύτερα Πολυτεχνεία της Ελλάδας και της Ευρώπης. Γνωρίζω πολύ καλά το επίπεδο των σπουδών που παρέχουν τα ελληνικά ΑΕΙ» είπε αναφερόμενος στη συνέχεια στις διεθνείς κατατάξεις των πανεπιστημίων.

Υποστήριξε ακόμη πως η κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, έρχεται – όπως είπε – ως «μία πρώτη ιδεολογική αντιπαράθεση και ιδεολογική σύγκρουση με την Αριστερά και τις προοδευτικές δυνάμεις».

Ο κ. Τσίπρας δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο θέμα ίδρυσης 4ης Νομικής σχολής που είχε προαναγγείλει η προηγούμενη κυβέρνηση και τελικά δεν θα προχωρήσει από αυτήν της ΝΔ.

«Η λογική ότι δεν έχει ανάγκη η χώρα για άλλη μία Νομική επειδή υπάρχουν άνεργοι δικηγόροι» είπε ο κ. Τσίπρας είναι είναι καφενειακής λογικής.

Ακόμη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για οργανωμένη εξαπάτηση της κυβέρνησης με αφορμή την κατάργηση του ασύλου. «Τι θέλετε να πετύχετε. Θέλετε να περιπολεί η Αστυνομία έξω από τις αίθουσες διδασκαλίας», αναρωτήθηκε ο κ. Τσίπρας και απευθυνόμενος προς τον κ. Μητσοτάκη είπε. «Θεωρώ ότι μέσα από αυτήν την υπερβολική σπουδή σας, μπορεί οι σχολές να γίνουν εστίες έντασης».

Ομιλία στη Βουλή για το διυπουργικό νομοσχέδιο

Η σπουδή και η βιασύνη της ΝΔ να φέρει μέσα στον Αύγουστο διάταξη για το πανεπιστημιακό άσυλο οφείλεται στην ιδεολογική εμμονή της. Εμμονή που εκκινεί από την αποστροφή της απέναντι στο δημόσιο πανεπιστήμιο αλλά και όσα συμβολίζει σε πολιτικό επίπεδο. #Βουλη

Δημοσιεύτηκε από Alexis Tsipras στις Πέμπτη, 8 Αυγούστου 2019