Πρόταση που εξασφαλίζει την ακαδημαϊκή ελευθερία και αντιμετωπίζει την ανομία στα πανεπιστήμια κατέθεσε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά και κάλεσε την κυβέρνηση να την υιοθετήσει.

Η Φώφη Γεννηματά υπογράμμισε ότι δεν προτίθεται να υπερψηφίσει την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, καθώς αυτή θα δημιουργήσει αστυνομοκρατούμενα πανεπιστήμια και θα «ανοίξει τους ασκούς του Αιόλου».

Συγκεκριμένα, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ τόνισε: «Δυστυχώς η παράγραφος 3 της κυβερνητικής ρύθμισης δίνει την δυνατότητα να επικρατήσουν αρνητικές καταστάσεις. Δεν θα συμφωνήσουμε σε αυτή ενώ θεωρούμε θετικές τις παρ 1 και 2. Να μας απαντήσει η κυβέρνηση που οδηγούν αυτές οι αλλαγές και να τροποποιήσει την παρ 3».

«Εμείς έχουμε προτείνει αλλαγές. Λέμε: Όταν τελούνται αξιόποινες πράξεις εφαρμόζεται η κοινή νομοθεσία και εντός των χώρων των πανεπιστημίων χωρίς την προηγούμενη σύμφωνη γνώμη των πρυτανικών αρχών. Καθαρές κουβέντες. Σας καλώ ακόμα και τώρα να την αποδεχθείτε αλλιώς θα φέρετε ευθύνη γιατί θα ανοίξει ασκός του Αιόλου στα πανεπιστήμια και δεν θα υπάρξει αποτέλεσμα» επισήμανε.

«Δεν μπορεί να υπάρχουν ελεύθερες περιπολίες λες και μιλάμε για μια οποιαδήποτε περιοχή. Δεν χρειάζεται να δημιουργηθεί αστυνομικό τμήμα ΑΣΟΕΕ και Νομικής. Αυτό είναι αδύνατο. Ούτε μπορεί να είναι κάθε ημέρα αστυνομικές δυνάμεις στα πανεπιστήμια» παρατήρησε, για να προσθέσει ωστόσο πως «θα έλεγα ότι κανείς άσχετος και χωρίς άδεια εισόδου δεν μπορεί να μπαίνει στα πανεπιστήμια. Είμαστε θετικοί για ιδιωτική φύλαξη ή για κάρτες εισόδου».