Προετοιμασμένη η Κομισιόν για ένα «άτακτο» Brexit

Η εκπρόσωπος είπε ότι ενώ η Κομισιόν ελπίζει να αποφύγει μια έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ χωρίς συμφωνία, η ΕΕ είναι προετοιμασμένη για μια τέτοια έκβαση.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι πρόθυμη να συζητήσει το Brexit με τη Βρετανία τις επόμενες εβδομάδες, όπως δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της Κομισιόν.

Η εκπρόσωπος είπε ότι ενώ η Κομισιόν ελπίζει να αποφύγει μια έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ χωρίς συμφωνία, η ΕΕ είναι προετοιμασμένη για μια τέτοια έκβαση.

«Η Κομισιόν παραμένει πράγματι διαθέσιμη τις επόμενες εβδομάδες εάν το Ηνωμένο Βασίλειο θέλει να πραγματοποιήσει συνομιλίες και να αποσαφηνίσει τη θέση του με περισσότερες λεπτομέρειες, είτε τηλεφωνικά είτε δια ζώσης», δήλωσε, σύμφωνα με το ΑΠΕ, η εκπρόσωπος σε ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Νωρίτερα σήμερα, υψηλόβαθμος αξιωματούχος της βρετανικής κυβέρνησης δήλωσε ότι το Λονδίνο είναι «έτοιμο και πρόθυμο» να συνάψει μια συμφωνία για την αποχώρηση από την ΕΕ εάν οι Βρυξέλλες διαπραγματευθούν εκ νέου μια συμφωνία, αρνούμενος ότι ένα άτακτο Brexit είναι το κεντρικό σχέδιο του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον.

«Ένα σενάριο χωρίς συμφωνία δεν είναι η επιλογή που προτιμούμε», δήλωσε η εκπρόσωπος της Κομισιόν, προσθέτοντας ότι η συμφωνία που συνήφθη είναι «η καλύτερη δυνατή» και δεν μπορεί να αποτελέσει εκ νέου αντικείμενο διαπραγμάτευσης.

«Η προετοιμασία μας για μια μη συμφωνία προστατεύει τους 27 της ΕΕ και τα συμφέροντά τους στην περίπτωση ενός Brexit χωρίς συμφωνία», δήλωσε.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία