Στο πένθος βυθίστηκε το νησί της Χίου μετά τον θάνατο 19χρονου από πτώση μπασκέτας στη Δασκαλόπετρα.

Μπουρνούς:  Έκτακτος έλεγχος σε κάθε παρόμοια εγκατάσταση

«Χάθηκε η ζωή ενός ανθρώπου την ώρα που πήγε να παίξει και όλοι είμαστε συντετριμμένοι από το γεγονός. Παρουσιάστηκα αυτοβούλως προκειμένου να διευκολύνω τη διαδικασία της διερεύνησης από τη δικαιοσύνη σε αυτά τα πρώτα στάδια και μετά την ολοκλήρωση της επέστρεψα στα καθήκοντα μου. Από τις αστυνομικές αρχές ενημερώθηκα ότι θα διενεργηθεί προκαταρκτική εξέταση για την αναζήτηση των υπαιτίων», ανέφερε ο  δήμαρχος Χίου Μανώλης Βουρνούς, οποίος οδηγήθηκε στην εισαγγελία πρωτοδικών του νησιού με την διαδικασία του αυτοφώρου με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας.

Μετά την εξέτασή του αφέθηκε ελεύθερος, ενώ διατάχθηκε επείγουσα προκαταρκτική έρευνα και διενέργεια πραγματογνωμοσύνης, προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες του δυστυχήματος.

«Στο Δήμο της Χίου είμαστε ασφαλώς έτοιμοι να συμβάλλουμε με κάθε τρόπο στη διερεύνηση της υπόθεσης. Ζήτησα από τις αρμόδιες υπηρεσίες να ξεκινήσουν έκτακτο έλεγχο σε όλες τις παρόμοιες εγκαταστάσεις του Δήμου Χίου. Όπως είναι γνωστό, λόγω του απορρήτου της διαδικασίας, δεν επιτρέπεται να υπεισέλθω στην ουσία της υπόθεσης μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα. Εκφράζω τα πιο ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του νέου παιδιού», κατέληξε ο κ. Μπουρνούς.

Θεοδωρικάκος: Θα διερευνηθεί πλήρως η υπόθεση

Τη βαθιά του θλίψη για τον 19χρονο εξέφρασε νωρίτερα ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Θεοδωρικάκος, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι «είναι αυτονόητο πως η υπόθεση θα διερευνηθεί πλήρως από τις αρμόδιες κρατικές αρχές».

Tη βαθιά θλίψη και τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του άτυχου νεαρού, εξέφρασε εκ μέρους των μελών των Επιτροπών Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, εξέφρασε και ο προεδρεύων Μάξιμος Χαρακόπουλος κατά τη συζήτηση του διύπουργικού νομοσχεδίου.

Τι συνέβη

Όλα συνέβησαν λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Κυριακής, όταν ο 19χρονος από το Μαρούσι που βρισκόταν για διακοπές στη Χίο, αποφάσισε να πάει να παίξει μπάσκετ στο μικρό γήπεδο της Δασκαλόπετρας. Δυστυχώς κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, αποκολλήθηκε η μπασκέτα και έπεσε πάνω στον άτυχο νεαρό , ο οποίος έπεσε αιμόφυρτος στο έδαφος.

Αμέσως μετά το περιστατικό, διασώστες του ΕΚΑΒ έσπευσαν στο σημείο για την παροχή πρώτων βοηθειών και τη μεταφορά του στο Νοσοκομείο της Χίου αλλά και των γιατρών, ο νεαρός δεν τα κατάφερε με αποτέλεσμα να καταλήξει λίγη ώρα αργότερα.

Μετά την τραγωδία στη Χίο  οι υπηρεσίες του Δήμου Χίου, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα politischios.gr, αναφέρει ότι έχουν ξεκινήσει ένα σαφάρι αναζήτησης προκειμένου να διαπιστώσουν ποια χρονολογία τοποθετήθηκε η μπασκέτα, επί ποιας δημοτικής αρχής, με ευθύνη ποιου εργολάβου και αν η τοποθέτηση έγινε με βάση τους κανόνες ασφαλείας.


Αυτοψία

Από τις φωτογραφίες ωστόσο που έχουν δημοσιευτεί, φαίνεται ότι η μπασκέτα ήταν κυριολεκτικά στον αέρα. Νωρίτερα το πρωί πραγματοποιήθηκε αυτοψία στον χώρο του τραγικού περιστατικού. Εντύπωση προκαλούν οι εικόνες στις οποίες φαίνεται η μπασκέτα που αφαίρεσε τη ζωή του 19χρονου ήταν στερεωμένη με μόλις μερικά εκατοστά τσιμέντου ή και καθόλου τσιμέντου κάτι που οδήγησε στην πτώση της.