Έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί ποιος είχε τοποθετήσει την μπασκέτα που κόστισε τη ζωή σε έναν 19χρονο νέο στη Χίο αλλά και αν είχαν τηρηθεί όλοι οι κανόνες ασφαλείας ξεκίνησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών του νησιού.

Όλα συνέβησαν λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Κυριακής. Ένας 19χρονος από το Μαρούσι που βρισκόταν για διακοπές στο νησί, αποφάσισε να πάει να παίξει μπάσκετο στο μικρό γήπεδο της Δασκαλόπετρας. Δυστυχώς κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, αποκολλήθηκε η μπασκέτα και έπεσε πάνω στον άτυχο νεαρό ο οποίος και σωριάστηκε αιμόφυρτος στο έδαφος.

Αμέσως μετά το περιστατικό, διασώστες του ΕΚΑΒ έσπευσαν στο σημείο για την παροχή πρώτων βοηθειών και τη μεταφορά του στο Νοσοκομείο της Χίου αλλά και των γιατρών, ο νεαρός δεν τα κατάφερε με αποτέλεσμα να καταλήξει λίγη ώρα αργότερα.

Μετά την τραγωδία στη Χίο  οι υπηρεσίες του Δήμου Χίου, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα politischios.gr, αναφέρει ότι έχουν ξεκινήσει ένα σαφάρι αναζήτησης προκειμένου να διαπιστώσουν ποια χρονολογία τοποθετήθηκε η μπασκέτα, επί ποιας δημοτικής αρχής, με ευθύνη ποιου εργολάβου και αν η τοποθέτηση έγινε με βάση τους κανόνες ασφαλείας.

Αυτοψία

Από τις φωτογραφίες ωστόσο που έχουν δημοσιευτεί, φαίνεται ότι η μπασκέτα ήταν κυριολεκτικά στον αέρα.

Νωρίτερα το πρωί πραγματοποιήθηκε αυτοψία στον χώρο του τραγικού περιστατικού. Εντύπωση προκαλούν οι εικόνες στις οποίες φαίνεται η μπασκέτα που αφαίρεσε τη ζωή του 19χρονου ήταν στερεωμένη με μόλις μερικά εκατοστά τσιμέντου ή και καθόλου τσιμέντου κάτι που οδήγησε στην πτώση της.

Στον Εισαγγελέα ο δήμαρχος

Εν τω μεταξύ, στην εισαγγελία πρωτοδικών Χίου με την διαδικασία του αυτοφώρου οδηγήθηκε το πρωί ο δήμαρχος Χίου Μανώλης Βουρνούς, με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας, για το το θάνατο του 19χρονου από πτώση μπασκέτας στην Δασκαλόπετρα.

 Ο δήμαρχος Χίου μετά την εξέτασή του από την εισαγγελέα  αφέθηκε ελεύθερος και διατάχθηκε επείγουσα προκαταρκτική έρευνα, διατάσσοντας παράλληλα και την διενέργεια πραγματογνωμοσύνης, για να διερευνηθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το τραγικό γεγονός.