Καλεσμένος στην εκπομπή One Line, βρέθηκε ο Μανώλης Ραλλάκης, μέλος Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, όπου μίλησε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνταξιούχοι, τις προσδοκίες τους, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο θα διεκδικήσουν τα αναδρομικά που δικαιούνται.

«Να έρθουμε σε ένα επίπεδο τέτοιο, που οι συντάξεις να γυρίσουν στα επίπεδα του 2008, να ξαναέρθουν τα δώρα Πάσχα και Χριστουγέννων, το επίδομα αδείας να επιστρέψει εκεί που ήταν και να γίνει επαναφορά του ΕΚΑΣ, το οποίο αποτελεί το μεγαλύτερο χτύπημα εις βάρος των συνταξιούχων», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τον τρόπο που θα αντιδράσουν, ο κ. Ραλλάκης υποστήριξε πως δεν είναι της λογικής της προσφυγής στα δικαστήρια. Αντιθέτως, «κατεβαίνουμε στους δρόμους και απαιτούμε, μέσα από αυτούς τους αγώνες καταφέραμε μέχρι σήμερα να πάρουμε μερικές θετικές απαντήσεις στα ερωτήματά μας».

Μίλησε ακόμα για τα επαγγελματικά ταμεία, κάτι που χαρακτήρισε ως «κατάπτυστη απόφαση της ΓΣΕΕ» και «μια καταβόθρα που πέφτουν μέσα χρήματα και δε γυρίζουν πίσω». Τέλος, τόνισε πως είναι και πάντα ήταν, διατεθειμένοι να κάνουν διάλογο με την κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία, αλλά πάντα «με όρους αγώνα».

«Θα συνεχίσουμε τους αγώνες μας αρχής γενομένης την 11η Οκτώβρη με την Παγκρήτια συγκέντρωση συνταξιούχων», κατέληξε.

Πηγή: onetv.gr