Ανέβηκαν οι τόνοι στη Βουλή στην Ολομέλεια κατά τη συζήτηση για το «επιτελικό κράτος» με την κόντρα μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Άδωνη Γεωργιάδη, με αφορμή την επένδυση στο Ελληνικό.

Σκληρή απάντηση για την επένδυση στο Ελληνικό έδωσε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

«Καταθέσαμε τροπολογία για το Ελληνικό, μια τροπολογία τριών γραμμών, που αναφερόταν στη νομική διασάφηση του όρου «ψηλά κτίρια». Είπατε ψευδώς, ότι με τον νόμο που ψηφίσαμε αλλάξαμε τους όρους δόμησης του επενδυτού και κάνατε και ευφυολόγημα, αν θα βάλουμε τους ουρανοξύστες μέσα στη θάλασσα. Είστε πρώην πρωθυπουργός, και δεν αρμόζει στο αξίωμα που είχατε να λέτε τέτοια πράγματα στη Βουλή, για μια πολύ σοβαρή επένδυση που και εσείς, με τον τρόπο σας, προσπαθήσατε να υποστηρίξετε».

Αυτό τόνισε ο κ. Γεωργιάδης και κατέθεσε στα πρακτικά τις τροποποιήσεις που ψηφίστηκαν το 2018 από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι εκείνη η τροπολογία είχε 50 τέτοιου τύπου διασαφηνίσεις.

«Παρακαλώ κύριε Τσίπρα, να σηκωθείτε τώρα και να μου πείτε, με ποιο σημείο της τροπολογίας μας ευνοήθηκε επενδυτής. Είστε πρώην πρωθυπουργός και πρέπει να μετράτε αυτά που λέτε, εκτός και πρόκειται περί ανοησίας» είπε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων και πρόσθεσε: «εξετάσεις δίνει όχι μόνο κάποιος που προσπαθεί να προχωρήσει μια επένδυση. Δίνει και κάποιος που προσπαθεί να μπλοκάρει μια επένδυση. Ξέρετε πόσο εύκολα θα μπορούσα να πω εγώ ότι ήρθατε εδώ να δώσετε εξετάσεις στα συμφέροντα που θέλουν να σταματήσουν την επένδυση;».

Ο κ. Γεωργιάδης είπε ακόμη ότι «με όσα είπε απόψε στη Βουλή ο κ. Τσίπρας στέλνει κακό μήνυμα στο εξωτερικό και στους επενδυτές την ώρα που η χώρα επιθυμεί αλλαγή σελίδας» και τον κάλεσε «να δείξει ότι κάπου τον ωρίμασε η 4ετία που κυβέρνηση και ότι θέλει και εκείνος να έρθουν επενδύσεις και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας».

Πυρά Τσίπρα κατά της κυβέρνησης

Νωρίτερα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξαπέλυσε πυρά κατά της κυβέρνησης για τη διαχείριση της υπόθεσης του Ελληνικού.

«Πριν αλέκτωρ λαλήσει, εσείς φέρατε τροπολογία κατ΄ εντολή προφανώς της εταιρίας, για αλλαγή των όρων δόμησης». είπε χαρακτηριστικά στη Βουλή.

«Πού θα τους βάλετε τους ουρανοξύστες, μέσα στη θάλασσα;».

«Μας είχατε πει την πρώτη βδομάδα θα αρχίσουν οι εργασίες στο Ελληνικό. Τι έγινε, που είναι οι εργασίες; Οι μόνες εργασίες είναι οι χαριστικές τροπολογίες», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.