Καύσωνας – Ιός Δυτικού Νείλου: Πώς αντιμετωπίζονται

Καλεσμένος στην εκπομπή One Line Weekend βρέθηκε ο διευθυντής παθολογίας του Ιατρικού Αθηνών, Σωτήρης Αδαμίδης, όπου έδωσε συμβουλές για τον τρόπο αντιμετώπισης του καύσωνα, αλλά και του ιού του Δυτικού Νείλου, ο οποίος βρίσκεται σε έξαρση στη χώρα μας

Καλεσμένος στην εκπομπή One Line Weekend βρέθηκε ο διευθυντής παθολογίας του Ιατρικού Αθηνών, Σωτήρης Αδαμίδης, όπου έδωσε συμβουλές για τον τρόπο αντιμετώπισης του καύσωνα, αλλά και του ιού του Δυτικού Νείλου, ο οποίος βρίσκεται σε έξαρση στη χώρα μας. «Να φροντίζουμε να χρησιμοποιούμε σίτες, ανεμιστήρες και κλιματιστικά, καθώς επίσης να αποφεύγουμε την έντονη άσκηση», είναι οι συμβουλές του παθολόγου.

«Εάν εντοπίσουμε άτομο που να παρουσιάζει τα συμπτώματα του ιού, να τον απομακρύνουμε από το σημείο και να το μεταφέρουμε σε δροσερό μέρος», προτείνει ο κ. Αδαμίδης. Συχνά ντουζ, συχνή πόση νερού, προτίμηση σκιερών χώρων, χρήση εντομο-απωθητικών και αντιηλιακή προστασία είναι οι σημαντικότερες προληπτικές κινήσεις για την αντιμετώπιση των παραπάνω.

Πηγή: onetv.gr

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
Σίβυλλα
Helios Kiosk