Σύντομα η ρύθμιση για την ψήφο των αποδήμων διαβεβαιώνει ο Τ. Θεοδωρικάκος

Ζητήματα που αφορούν την ομογένεια στην Αυστραλία συζήτησε ο υπουργός Εσωτερικών και ο πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας Αυστραλίας

Ζητήματα που αφορούν την ελληνική ομογένεια στην Αυστραλία και ιδιαίτερα την επικείμενη ρύθμιση για το δικαίωμα ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού συζήτησαν ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, και ο πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας της Αυστραλίας, Βασίλης Παπαστεργιάδης.

Ο κ. Παπαστεργιάδης προσέφερε στον κ. Θεοδωρικάκο ένα μπούμερανγκ, ως σύμβολο της επιθυμίας των αποδήμων να επιστρέψουν στην Ελλάδα, και ένα λεύκωμα της Μελβούρνης.

Ο κ. Θεοδωρικάκος επισήμανε το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του πρωθυπουργού για τον απόδημο ελληνισμό και διαβεβαίωσε τον κ. Παπαστεργιάδη ότι σύντομα θα υπάρξει ρύθμιση για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού.

Τόνισε ότι με την κυβέρνηση Μητσοτάκη αρχίζει μια καινούρια εποχή για τη χώρα και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «σε αυτό θα βοηθήσουν όλοι οι Έλληνες και όλα τα πολιτικά κόμματα».

Μεταξύ των δύο ανδρών διημείφθη ο ακόλουθος διάλογος:

Β. Παπαστεργιάδης: «Ένα μικρό δώρο μπούμερανγκ. Το πετάς και επιστρέφει πίσω, είναι δηλαδή δείγμα ενότητας. Ό,τι φεύγει έρχεται πίσω. Έτσι κι εμείς, η ομογένεια, βλέπουμε ότι εσείς ως υπουργός θα μας φέρετε πίσω στην πατρίδα μας. Με χαρά προχωράμε να ενώσουμε τον απόδημο ελληνισμό με την πατρίδα μας που όλοι μας έχουμε το ίδιο αίμα, αυτό είναι το σημαντικό. Και πιο σημαντικό, έχουμε την όμορφη Μελβούρνη που ευχόμαστε να την επισκεφτείτε κι εσείς και ο Πρωθυπουργός μας, να κάνουμε μια ωραία σύσκεψη και να περάσουμε ευχάριστες στιγμές. Είναι η τρίτη μεγαλύτερη ελληνική πόλη, όπως θα ξέρετε».

Τάκης Θεοδωρικάκος: «Σας καλωσορίζω στο υπουργείο Εσωτερικών. Ο πρωθυπουργός μας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενδιαφέρεται για τους Έλληνες σε ολόκληρη τη γη και μόλις προχθές ανακοίνωσε ότι πολύ πολύ σύντομα θα φέρουμε το νομοσχέδιο, για να μπορούν οι Έλληνες σε όλη τη γη να ψηφίζουν από τον τόπο στον οποίο βρίσκονται και να συναποφασίζουν κι εκείνοι με όλους τους Έλληνες για την κυβέρνησή μας. Και να ξέρετε, το ενδιαφέρον του είναι πραγματικό για κάθε αδελφό μας, για κάθε Έλληνα, όπου κι αν βρίσκεται. Φυσικά και για τη μακρινή Αυστραλία, η οποία για μας δεν είναι τόσο μακριά, γιατί είστε μέσα στην ψυχή μας. Πρέπει να σας πω ότι έχω συγγενείς οι οποίοι ζουν στη Μελβούρνη, σας ευχαριστώ που με προσκαλείτε να έρθω εκεί, ελπίζω να τα καταφέρω. Ελπίζω ότι κάποια στιγμή θα τα καταφέρει ο πρωθυπουργός μας να έρθει στην Αυστραλία και να ξέρετε ότι με αυτήν την κυβέρνηση αρχίζει μια καινούρια εποχή και είμαι βέβαιος ότι σε αυτό θα βοηθήσουν όλοι οι Έλληνες και όλα τα πολιτικά κόμματα».

Β. Παπαστεργιάδης: «Αυτή η απόφαση που πήρατε (για ψήφο στους Έλληνες του εξωτερικού) δεν έχει χρώμα. Σε αυτά τα θέματα δεν υπάρχουν κόμματα, είμαστε όλοι ενωμένοι, είμαστε μια αλυσίδα. Έτσι, εμείς πιστεύουμε ότι όποιο νόμο και να έχουμε, πρέπει να υπάρχει πρόοδος και να προχωρήσουμε. Έχει περάσει 6 φορές από τη Βουλή, νομίζω, τέτοιο νομοσχέδιο. Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε δει άσπρη μέρα».

Τάκης Θεοδωρικάκος: «Αυτό θα είναι συγκεκριμένο. Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες, όπου κι αν βρίσκονται, στις ΗΠΑ, στην Αυστραλία, στον Καναδά, να μπορούν να ψηφίζουν από εκεί. Οι λεπτομέρειες, τις οποίες θέλω να συζητήσουμε και μαζί, νομίζω πως θα ρυθμιστούν».

(Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική