Ο Γ. Βαρουφάκης ξαναζεί τον μύθο του και λέει τον Ντάισελμπλουμ «αστοιχείωτο»

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε στην ήττα του ολλανδού πολιτικού από την Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα στη διαδικασία επιλογής ευρωπαίου υποψηφίου για το ΔΝΤ

Γερούν Ντάισελμπλουμ και Γιάνης Βαρουφάκης τις αξέχαστες εποχές της «σκληρής διαπραγμάτευσης»

Παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει χρόνια από όταν ο ένας ήταν υπουργός Οικονομικών και ο άλλος πρόεδρος του Eurogroup, ο Γιάνης Βαρουφάκης δεν έχει ξεχάσει την κόντρα του με  τον Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Ο κ. Βαρουφάκης αναφέρθηκε στην ήττα του Ντάισελμπλουμ από την Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα στη διαδικασία επιλογής του Ευρωπαίου υποψηφίου για το ΔΝΤ. Μάλιστα ο Γιάνης Βαρουφάκης χαρακτήρισε τον Ντάισελμπλουμ «αστοιχείωτο».

«To ότι ο αστοιχείωτος Ντάισελμπλουμ παραλίγο να επιλεγεί ως γενικός του ΔΝΤ αποδεικνύει την περιφρόνηση του κατεστημένου της ΕΕ για τις τεχνικές ικανότητες και την δημοκρατική νομιμοποίηση του προσωπικού τους. Μόνο κριτήριο η τυφλή, ανεύθυνη υπακοή», έγραψε στο Twitter ο κ. Βαρουφάκης.

Πάντως, η ανάρτηση του επικεφαλής του ΜέΡΑ25 στα αγγλικά για το ίδιο θέμα ήταν ελαφρώς διαφορετική, καθώς δεν περιελάμβανε τον χαρακτηρισμό «αστοιχείωτος». «Το ότι ο Ντάισελμπλουμ έφτασε κοντά στην κορυφαία θέση του ΔΝΤ λέει πολλά για την περιφρόνηση του κατεστημένου της ΕΕ για τις τεχνοκρατικές ικανότητες και τη δημοκρατική νομιμοποίηση. Στο τέλος, η επικεφαλής της Παγκόσμιας Τράπεζας αναλαμβάνει από την επικεφαλής του ΔΝΤ που ανέλαβε από τον επικεφαλής της ΕΚΤ. Δεν έχουν ντροπή;», έγραψε στην ανάρτησή του στα αγγλικά.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
Σίβυλλα
Helios Kiosk