Το κόμμα των Πρασίνων θα εξασφάλιζε ίσο ποσοστό ψήφων με την Ένωση Χριστιανοδημοκρατών (CDU), εάν διεξάγονταν μεθαύριο βουλευτικές εκλογές στη Γερμανία, κατέδειξε δημοσκόπηση η οποία μεταδόθηκε χθες, Πέμπτη.

Σύμφωνα με αυτήν την έρευνα, που διενεργήθηκε από το ινστιτούτο Deutschlandtrend για λογαριασμό του δημόσιου τηλεοπτικού δικτύου ARD, οι Πράσινοι και η CDU θα ισοψηφούσαν στο 26%, εάν οι βουλευτικές εκλογές διεξάγονταν την Κυριακή.

Το ποσοστό του οικολογικού κόμματος παρέμεινε αμετάβλητο από τον περασμένο μήνα, ενώ το μείζον κόμμα της κυβέρνησης του «μεγάλου συνασπισμού» μπόρεσε να ανακτήσει μία εκατοστιαία μονάδα.

Το ακροδεξιό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) αύξησε το ποσοστό του στο 14%, ενώ οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) είδαν το δικό τους ποσοστό να υποχωρεί περαιτέρω στο 12%.

Το φίλα προσκείμενο στις επιχειρήσεις κόμμα των Φιλελευθέρων (FDP) παρέμεινε στο 8%, ενώ το κόμμα Η Αριστερά (Die Linke) υπέστη απώλεια μίας εκατοστιαίας μονάδας, συγκεντρώνοντας το 7% της πρόθεσης ψήφου.

Κατά τη δημοσκόπηση, μόλις το 32% του εκλογικού σώματος δηλώνει ικανοποιημένο από το κυβερνητικό έργο, ενώ τα δύο τρίτα του δείγματος κρίνουν αρνητικά τις επιδόσεις της κυβέρνησης «μεγάλου συνασπισμού» υπό την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.

(Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ)