• Αναζήτηση
 • Τη Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα προέκρινε η ΕΕ ως υποψήφια για την ηγεσία του ΔΝΤ

  Η Βουλγάρα διευθύνουσα σύμβουλος της Παγκόσμιας Τράπεζας Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα κέρδισε το χρίσμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ηγεσία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου

  Η Βουλγάρα διευθύνουσα σύμβουλος της Παγκόσμιας Τράπεζας Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα κέρδισε το χρίσμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ηγεσία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

  H Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα είναι η πρόταση της ΕΕ για την προεδρία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

  Οι Ευρωπαίοι δέχθηκαν να ξεπεράσουν το εμπόδιο της ηλικίας της. Οι νόμοι του ΔΝΤ προβλέπουν ότι ο/η πρόεδρος θα πρέπει να είναι ως 65 ετών και η Γκεοργκιεβα τα έκλεισε πέρυσι.

  Για να καταλήξουν στην επιλογή της Γκεοργκίεβα οι Ευρωπαίοι, χρειάστηκαν 12 ώρες διαπραγματεύσεων και ψηφοφορίας. Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο άλλος υποψήφιος στην κούρσα της διαδοχής για το ΔΝΤ, ήταν ο πρώτος που συνεχάρη την Γκεοργκίεβα, αποδεχόμενος την ήττα του.

  Υπενθυμίζεται ότι ο Ολλανδός βρέθηκε στην Αθήνα και συναντήθηκε με τον Χρήστο Σταϊκούρα την Παρασκευή.

  Έπειτα από αυτή την εξέλιξη, γυναίκες θα είναι στο «τιμόνι» του ΔΝΤ, της ΕΚΤ- η Κριστίν Λαγκάρντ- αλλά και της Κομισιόν, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

  Την κ. Γκεοργκίεβα συνεχάρη μέσω Twitter ο πρόεδρος του Eurogroup Μάριο Σεντένο.

  Η προσπάθεια των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων να καταλήξουν σε έναν υποψήφιο εξελίχθηκε νωρίτερα σε θρίλερ.

  Παρότι η Γκεοργκίεβα έλαβε τις περισσότερες ψήφους από τους υπουργούς Οικονομικών της ΕΕ, δεν συγκέντρωσε την απαιτούμενη πλειοψηφία, δηλαδή το 55%.

  Η Γερμανία και η Ολλανδία προέβαλαν ενστάσεις για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας και ακολούθησαν διμερείς συναντήσεις, προκειμένου να ξεκαθαριστεί η κατάσταση, αναφέρει το Bloomberg για το τι είχε προηγηθεί.

  Η υποψηφιότητά της θα πρέπει να υποβληθεί έως τις 6 Σεπτεμβρίου στο Ταμείο, που θα επιλέξει τον νέο γενικό του διευθυντή έως τις 4 Οκτωβρίου.

  Η υποψηφιότητα που θα προκριθεί από την Ε.Ε. θα πρέπει να υποβληθεί έως τις 6 Σεπτεμβρίου στο Ταμείο, που θα επιλέξει τον νέο γενικό του διευθυντή έως τις 4 Οκτωβρίου.

  Οικονομία
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk