• Αναζήτηση
 • Επικεφαλής του WWF Ελλάδας στο One Channel: Να αλλάξει το οικονομικό μοντέλο και ο τρόπος ζωής μας

  Εξέφρασε μάλιστα την άποψη, ότι η ανθρωπότητα προλαβαίνει να αντιστρέψει την αρνητική κατάσταση σε κλίμα και περιβάλλον.

  Στην εκπομπή One Direct μίλησε ο επικεφαλής του περιβαλλοντικού προγράμματος της WWF στην Ελλάδα Κωνσταντίνος Λιαρίκος. Ο κ. Λιαρίκος σημείωσε ότι οι «οι νέοι είναι πιο ευαισθητοποιημένοι για τα θέματα που αφορούν τη κλιματική αλλαγή και το περιβάλλον». Εξέφρασε μάλιστα την άποψη, ότι η ανθρωπότητα προλαβαίνει να αντιστρέψει την αρνητική κατάσταση σε κλίμα και περιβάλλον. «Προλαβαίνουμε, υπάρχει χρόνος. Αρκεί να κινηθούμε τώρα και γρήγορα. Χρειάζεται μεγαλύτερη ταχύτητα στις θετικές αλλαγές».

  Τόνισε επίσης πως για να σωθεί το οικοσύστημα θα έπρεπε να «αλλάξει το οικονομικό μοντέλο και ο τρόπος ζωής μας. Ωστόσο είναι τεράστια τα οικονομικά συμφέροντα». Ανέφερε ακόμα ότι ο περισσότερος κόσμος «δεν καταλαβαίνει τον παραλογισμό του παγκόσμιου διατροφικού συστήματος» ενώ εκτίμησε ότι από το φθινόπωρο «θα δούμε στην Ελλάδα τα οικολογικά κινήματα που είδαμε στην Ευρώπη το προηγούμενο διάστημα». Τέλος υποστήριξε ότι ο οργανισμός του δίνει ιδιαίτερη έμφαση στο κομμάτι της εκπαίδευσης και της ευαισθητοποίησης σχετικά με τα ζητήματα του περιβάλλοντος.

  Πηγή: onetv.gr

  ΒημαTV
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk