Στην εκπομπή Ανάπτυξη βρέθηκε καλεσμένος το βράδυ της Τετάρτης (31/7) ο δικηγόρος Γιώργος Νικολακόπουλος, όπου μίλησε για τους πλειστηριασμούς, οι οποίοι έχουν φρενάρει από την προεκλογική περίοδο έως τώρα και την προστασία της α’ κατοικίας, ποιοι ευνοούνται και ποιοι αδικούνται από τη ρύθμιση.

«Υπάρχουν πολλές παγίδες που θα οδηγήσουν σε μια συρρίκνωση του πεδίου εφαρμογής του νόμου», δήλωσε ο κύριος Νικολακόπουλος και εκτιμά πως δύσκολα θα βρεθεί ικανοποιητικός αριθμός δανειοληπτών, ικανών να ανταπεξέλθουν στις οφειλές τους. Αυτοί που αδικούνται από τη ρύθμιση συγκαταλέγονται σε τρεις κατηγορίες και είναι πολλοί αυτοί που θα αδικηθούν, «γιατί αν είχαν μπει στο νόμο Κατσέλη και τώρα μπουν στη ρύθμιση αυτή, έχουν αναγνωρίσει το χρεωστικό υπόλοιπο ή αν έχουν κάνει κάποιες ρυθμίσεις και δεν έχουν προσβάλει τις διαταγές πληρωμής που έχουν βγει, έχουν αποδεχτεί τα πανωτόκια».

Ουσιαστικά, επιβραβεύεται αυτός που δεν έκανε καμία ρύθμιση ή αυτός που δεν πλήρωσε, σύμφωνα με το δικηγόρο. Στο σύνολο των δανειοληπτών, μόνο 10.000 είναι αυτοί που θα ωφεληθούν. Για την περίοδο μετά το καλοκαίρι, οπότε και θα ξεκινήσει η διαδικασία των μαζικών πλειστηριασμών, ο κύριος Νικολακόπουλος προειδοποίησε πως «τα μηνύματα είναι απαισιόδοξα, ήδη οι τράπεζες κοινοποιούν διαταγές πληρωμής. Οι δανειολήπτες χάνουν τα δικαιώματά τους».

«Θα ζήσουμε ένα μεγάλο κοινωνικό δράμα», κατέληξε.

Πηγή: onetv.gr