«Αποτέλεσμα, ψυχραιμία, νηφαλιότητα» όρισε ως το τρίπτυχο επιτυχίας στο τομέα του ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Μιλώντας στην εκπομπή One Direct, ο νέος Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας εξήγησε τη λειτουργία που πρέπει να έχει η Πολιτική Προστασία.

«Ο κάθε φορέας που είναι ένα εμπλεκόμενο γρανάζι στο μηχανισμό, να κάνει αυτό που πρέπει, την ώρα που πρέπει, ώστε ο μηχανισμός να έχει ροή και να μην καταρρεύσει» είπε και τόνισε πως η ΠΠ οφείλει να έχει κάθετη δομή.

Επιπλέον ανέφερε ότι ως υπηρεσία «δεν εμπλεκόμαστε στο επιχειρησιακό σχέδιο της πυροσβεστικής. Συνδράμουμε και παρακολουθούμε όλους τους αρμόδιους φορείς να κάνουν αυτό που πρέπει».

Σημείωσε ότι «οφείλουμε να είμαστε πάντοτε έτοιμοι για ότι και αν προκύψει και να προσαρμόζουμε το δόγμα μας στην περίσταση».

Ανέφερε σχετικά με τις υπάρχουσες οδηγίες ότι «στο τέλος της αντιπυρικής περιόδου θα αξιολογήσουμε το νομικό καθεστώς και τις διαδικασίες, θα αξιοποιήσουμε ότι καλό υπήρχε και θα επικαιροποιήσουμε ότι χρειάζεται εκσυγχρονισμό».

Επεσήμανε την ανάγκη «να μη παραμένει λεκτικό τσιτάτο η Πολιτική Προστασία, αλλά να προστατεύει τη ζωή και την περιουσία των πολιτών» και πρότεινε την «μετεξέλιξη της σε Εθνική Υπηρεσία Διαχείρισης Κρίσεων όπως είναι και σε άλλες χώρες».

«Έχουμε γερασμένο στόλο, ωστόσο τώρα είναι ώρα εγρήγορσης με τα μέσα που διαθέτουμε. Δεν ωφελεί κάπου να το συζητάμε. Τώρα πρέπει να ανταποκριθούμε στη κάθε πρόκληση. Μετά θα το δούμε το ζήτημα» είπε.

Τέλος σημείωσε ότι «πρέπει οι νέοι να εξοικειωθούν με την κλιματική αλλαγή, η οποία είναι κλιματική κρίση. Θα είμαστε αντιμέτωποι με καταστάσεις όπως στην Χαλκιδική τα επόμενα χρόνια, με ανεμοστρόβιλους και λοιπά φαινόμενα. Πρέπει να ενταχθεί στα σχολεία μια κουλτούρα σχετικά με την πολιτική προστασία» κατέληξε.

Πηγή: onetv.gr