Βέβαιη θεωρείται, πλέον, η αποφυλάκιση του Επαμεινώνδα Κορκονέα, μετά το «σπάσιμο» των ισοβίων και την επιβολή ποινής 13 ετών στον δολοφόνο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Εν μέσω σάλου για την ποινή «χάδι» απόρροια του νέου Ποινικού Κώδικα, το One Channel επικοινώνησε με τον συνήγορο του Κορκονέα, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι το θέμα αποφυλάκισης του πελάτη του είναι διαδικαστικό και αναμένεται να συμβεί τις επόμενες μέρες. Μάλιστα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Λάζαρου Μπέλτσιου, δεν θα χρειαστεί καν αίτηση αποφυλάκισης. Αρκεί απλά το απόσπασμα της απόφασης να πάει στις φυλακές που κρατείται. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την άμεση αποφυλάκισή του, αφού έχει καταδικαστεί σε 13 χρόνια και έχει εκτίσει τα 11, ενώ μάλιστα κάποια από αυτά εργαζόταν.

Η απόφαση των δικαστών να αναγνωρίσουν το ελαφρυντικό του σύννομου πρότερου βίου στον ειδικό φρουρό είχε ως αποτέλεσμα να σπάσουν τα ισόβια, ποινή με την οποία είχε καταδικαστεί πρωτοδίκως για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.  Αυτό ήταν το πρώτο βήμα που έφερε πιο κοντά στην άμεση αποφυλάκιση τον κατηγορούμενο.

Το δεύτερο βήμα ήταν η ετυμηγορία του δικαστηρίου που κινούμενο εντός των πλαισίων του νέου Ποινικού Κώδικα τιμώρησε τον Κορκονέα με κάθειρξη 13 ετών γεγονός που σημαίνει ότι είναι θέμα ημερών η αποφυλάκισή του.

Υπενθυμίζεται ότι οι δικηγόροι της οικογένειας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, Νίκος Κωνστανtόπουλος και Ζωή Κωνσταντοπούλου, αναμένεται να καταθέσουν αίτηση στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για την αναίρεση της απόφασης για τον Επαμεινώνδα Κορκονέα.