Η Βρετανία προειδοποίησε σήμερα την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι χρειάζεται να αλλάξει την «ανυποχώρητη» στάση της για το Brexit εάν είναι να αποφευχθεί μια αποχώρηση χωρίς συμφωνία.

Ο υπουργός Εξωτερικών Ντόμινικ Ράαμπ δήλωσε ότι επιθυμεί μια συμφωνία αλλά η ΕΕ πρέπει να αλλάξει τη στάση της.

«Θέλουμε μια καλή συμφωνία με τους Ευρωπαίους εταίρους μας», δήλωσε ο Ράαμπ, προσθέτοντας ότι «μια σειρά από αρκετά πεισματικές θέσεις έχουν παρουσιαστεί από την ΕΕ».

Ο Ράαμπ δήλωσε ότι εάν η ΕΕ εμμείνει σε αυτήν τη γραμμή τότε το Ηνωμένο Βασίλειο χρειάζεται να προετοιμαστεί για ένα Brexit χωρίς συμφωνία.

Ταχύτατη προετοιμασία για No Deal

Από την άλλη πλευρά, πηγές της Downing Street αναφέρουν πως ο πρωθυπουργός της Βρετανίας έδωσε εντολή στο Μικάελ Γοβ να πραγματοποιήσει καθημερινές συναντήσεις με την επιτροπή έκτακτης ανάγκης «Cobra», προκειμένου να διασφαλίσει ότι η Βρετανία είναι έτοιμη για ταχύτατο No Deal στις 31 Οκτωβρίου.

Σημειώνεται πως η επιτροπή έκτακτης ανάγκης Cobra προορίζεται συνήθως για την αντιμετώπιση κρίσεων όπως οι τρομοκρατικές επιθέσεις και οι φυσικές καταστροφές.

Μια ανώτερη κυβερνητική πηγή δήλωσε ότι ο Μπόρις Τζόνσον δεν σχεδιάζει να επισκεφτεί ευρωπαϊκές πρωτεύουσες όπως οι Βρυξέλλες, το Παρίσι και το Βερολίνο, με την ελπίδα να ανοίξει και πάλι ο κύκλος των συνομιλιών.