Στο επίκεντρο της διεθνούς προσοχής βρίσκεται η Άνγκελα Μέρκελ, μετά τα τρία συνεχόμενα περιστατικά όπου δημοσίως, άρχισε να τρέμει. Στην αρχή είχε δηλώσει ότι επρόκειτο για αφυδάτωση, ενώ στη συνέχεια αναγκάστηκε να εκτελεί κάποιες από τις υποχρεώσεις της ως καγκελάριος καθιστή.

Τώρα, αν και καθιστή, η καγκελάριος εθεάθη να μην μπορεί να κρατήσει τα μάτια της ανοιχτά.

Αυτό συνέβη κατά τη διάρκεια της ορκωμοσίας της εκλεκτής της, Ανεγκρέτ Κραμπ Καρενμπάουερ, που διατηρεί παράλληλα τα ηνία του κόμματος των Χριστιανοδημοκρατών.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι χθες, Τετάρτη, ήταν μια από τις πιο ζεστές μέρες σε όλη την Ευρώπη με τον καύσωνα να κάνει και πάλι την επέλασή του. Και φυσικά το Βερολίνο δεν αποτέλεσε εξαίρεση.

Ο φακός, που έχει γίνει η σκιά της Μέρκελ, απαθανάτισε τη Γερμανίδα Καγκελαρία με κλειστά τα μάτια. Όχι μία αλλά αρκετές φορές. Είτε καθιστή είτε όρθια.

«Έκλεινε τα μάτια για δευτερόλεπτα, φαινόταν σαν να χανόταν», σχολιάζει το επίμαχο δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδα «Bild».

Πάντως, η εικόνα της Μέρκελ να «κοιμάται» όρθια ή και καθιστή εγείρει εκ νέου ανησυχίες για την κατάσταση της υγείας της. Για πρώτη φορά η κάμερα την έδειξε με κλειστά τα μάτια… Μετά το δημόσιο τρέμουλο, η Μέρκελ κοιμάται…