Μενδώνη για Ελληνικό: Να προστατέψουμε την πολιτιστική κληρονομιά χωρίς να εμποδίζεται η επένδυση

Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να προστατέψουμε τα στοιχεία της πολιτιστικής κληρονομιάς χωρίς όμως να εμποδίζεται η επένδυση, ανέφερε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη

Τόσο στο Ελληνικό όσο και σε άλλα επενδυτικά προγράμματα, δημόσια και ιδιωτικά έργα, αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να προστατέψουμε τα στοιχεία της πολιτιστικής κληρονομιάς χωρίς όμως να εμποδίζεται η επένδυση, ανέφερε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.  Όπως είπε, προσδίδει υπεραξία η ύπαρξη αρχαίων σε μια επένδυση.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ αναφορικά με την ενοποίηση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου με το Μετσόβιο Πολυτεχνείο, η κ. Μενδώνη σημείωσε ότι δεν αλλάζει κάτι στον αρχικό σχεδιασμό της κυβέρνησης.

«Το Μετσόβιο θα συνεχίσει να είναι στη θέση του, να έχει τη λειτουργία που έχει, δηλαδή να παραμείνει εκπαιδευτικό Ίδρυμα. Θέλουμε τη λειτουργία της Αρχιτεκτονικής σχολής στα κτίριά της», είπε χαρακτηριστικά η κ. Μενδώνη.

 

Πολιτισμός
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Αναβολές και… private clubs Το τεράστιο ροζ, γεμάτο καθρέφτες, δωμάτιο στη βίλα «Ορτανσία», σκαρφαλωμένη στις ψηλότερες και πλέον θεαματικές οροσειρές της Εκάλης, ήταν... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk