Το φάκελο της δικογραφίας από τη μήνυση του πρώην υπουργού των Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά στον πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο για τα όσα έχει καταγγείλει ο τελευταίος αναφορικά με τον Τζορτζ Σόρος και τη συμφωνία των Πρεσπών, επέστρεψε στη Δικαιοσύνη ο πρόεδρος της Βουλής.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, όσες δικογραφίες εκκρεμούσαν και είχαν έρθει ως βουλευτικές, όμως οι «κατηγορούμενοι» δεν εξελέγησαν βουλευτές, επέστρεψαν στην τακτική Δικαιοσύνη.

Μεταξύ αυτών βρίσκεται και η δικογραφία που σχηματίστηκε μετά από μήνυση του πρώην υπουργού Εξωτερικών στον πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας.

Τον κατηγορεί για εξύβριση, απειλή και fake news

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κοτζιάς είχε καταθέσει εις βάρος του Καμμένου μηνυτήρια αναφορά στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, όπου τον κατηγορούσε για συκοφαντίες, εξυβρίσεις και απειλές εις βάρος του, ενώ παράλληλα τον κατονόμαζε ως ηθικό αυτουργό, που βρίσκεται δηλαδή πίσω από τις απειλές και τις επιθέσεις που δέχεται για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ο πρώην υπουργός κατέθεσε την πολυσέλιδη αναφορά του μέσω του πληρεξούσιου δικηγόρου του στην οποία αφού αναφέρεται εκτενώς σε απειλές, πιέσεις που έχει δεχθεί κατά καιρούς για το θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών, προβαίνει σε ειδική μνεία συκοφαντικών αναφορών του πρώην υπουργού Εθνικής Αμυνας τόσο για χρηματοδότηση της κυβέρνησης από τον Σόρος με 50 εκ.ευρώ, όσο και για παράνομες αναθέσεις από το υπουργείο Εξωτερικών, αλλά και για κατάχρηση σε απόρρητα κονδύλια για ποσά που χαρακτηρίζονται εξωφρενικά και ανύπαρκτα. Παρόντες στον Άρειο Πάγο ήταν τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας του Πράττω Γιώργος Σακελλαρίου και Μιχάλης Κόκκινος ο οποίος είναι και γενικός γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού.

Για όλα αυτά ο πρώην υπουργός Εξωτερικών θεωρεί υπεύθυνο – και το αναφέρει- τον Πάνο Καμένο στον οποίο αποδίδει την ευθύνη και για όσα έχει πεί εναντίον του ( συμβάσεις για βίζες, απόρρητα κονδύλια) αλλά τον θεωρεί και ηθικό αυτουργό για τις επιθέσεις που δέχεται.