Το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης και το Greek Cultural Institute συνεχίζουν τον κύκλο ξεναγήσεών τους στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης. Η ξενάγηση θα ξεκινήσει από το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης και θα περπατήσουμε προς το Μουσείο της Ακρόπολης έχοντας έτσι την ευκαιρία να το δούμε να λάμπει φωτισμένο κάτω από τον Αττικό ουρανό, ενα ήρεμο απόγευμα, όταν πλέον οι περισσότεροι επισκέπτες θα έχουν αποχωρήσει.

Ελάτε µαζί  µας σε µια αξέχαστη νυχτερινή ξενάγηση, στο πιο φημισμένο μουσείο του κόσμου, το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης. Μικρά και μεγάλα μυστικά θα αποκαλυφθούν, μέσω της ιστορίας όπου θα σας ταξιδέψει πολλές χιλιετίες πίσω. Θα ανακαλύψουμε την νέα ανεσκαμμένη αθηναϊκή γειτονιά κάτω από το Μουσείο, θα περιηγηθούμε ανάμεσα σε σπίτια, εργαστήρια, λουτρά και δρόμους, θα γνωρίσουμε την καθημερινότητα των αρχαίων Αθηναίων από τα κλασσικά έως τα βυζαντινά χρόνια και τα μυστικά των Καρυάτιδων που “ξαναγεννήθηκαν” με τη βοήθεια της τεχνολογίας, και θα θαυμάσουμε τις μετώπες του Παρθενώνα, τις κόρες, τους κούρους και τα χρωματιστά αγάλματα.

Πληροφορίες:

Ημερομηνία: Παρασκευή 26 Ιουλίου, 19:00

Αφετηρία: Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης

Τερματισμός: Μουσείο Ακρόπολης

Διάρκεια Ξενάγησης: 2  ώρες

Συνολική Διάρκεια Δράσης: 2.5 ώρες

Κόστος ξενάγησης: 10 € /άτομο
Παιδιά έως 15 ετών: 5 €/άτομο (με τη συνοδεία ενηλίκου)

Εισιτήριο εισόδου στο Μουσείο Ακρόπολης: Ολόκληρο: €10, Μειωμένο: €5, Δωρεάν: Άνεργοι, Φοιτητές (με επίδειξη κάρτας ανεργίας/ φοιτητικής ταυτότητας)

Πληροφορίες/Κρατήσεις:

2103250341

info@ekedisy.gr

Σημείο συνάντησης:
Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης

Τριπόδων 23, Πλάκα (ΜΕΤΡΟ ΑΚΡΟΠΟΛΗ)

(Για να εξασφαλίσετε την κράτησή σας και να πληρώσετε τη συμμετοχή σας στην ξενάγηση θα πρέπει να βρίσκεστε στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης 15 λεπτά νωρίτερα, στις 18:45)