Στόχος μου να μπουν μέχρι το τέλους του έτους οι μπουλντόζες στο Ελληνικό, δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνις Γεωργιάδης, χαρακτηρίζοντας την επένδυση «μεγάλο στοίχημα».

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα» με τη Μαρία Αναστασοπούλου, ο κ. Γεωργιάδης επεσήμανε πως η εντολή του πρωθυπουργού είναι να παρεμβαίνουμε όπου χρειάζεται για να αρθούν τα εμπόδια και πως το σύνολο της κυβέρνησης είναι ταγμένο υπέρ της επένδυσης.

Έχουν γίνει σε λίγες ημέρες όσα δεν έχουν γίνει σε δύο χρόνια, αυτό λένε όσοι εμπλέκονται με την επένδυση, δήλωσε ο υπουργός, μην παραλείποντας να αποδώσει τα εύσημα στην πρώην αρμόδια υφυπουργό του ΣΥΡΙΖΑ Πέτη Πέρκα, εν αντιθέσει με την πρώην υπουργό Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά, που χαρακτήρισε «νεότερα μνημεία του ελληνικού κράτους» τα παλιά αεροπλάνα της Ολυμπιακής και τα οποία μάλιστα δεν πρέπει να μετακινηθούν από εκεί, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Δεν σκοπεύουμε να αλλάξουμε τον νόμο και να αλλάξουμε την συμφωνία και τους όρους της υπέρ ή κατά της εταιρίας, θα εφαρμόσουμε τον νόμο που ψήφισε η κυβέρνηση Τσίπρα, πρόσθεσε ο υπουργός. Έχουμε σκοπό να την εφαρμόσουμε και όχι να υποκρινόμαστε ότι την εφαρμόζουμε, το έργο θα γίνει με τους όρους που έχουν συμφωνηθεί, τόνισε.

Το μεγάλο πλεονέκτημα είναι ότι όλες οι πόρτες του κράτους ανοίγουν γιατί ο πρωθυπουργός μας έχει δώσει το περιθώριο να κινηθούμε ανοιχτά κι έτσι κάτι που λόγω ελληνικής γραφειοκρατίας παίρνει έναν χρόνο να γίνει, γίνεται τώρα σε μία ημέρα, διευκρίνισε ο κύριος Γεωργιάδης.

Μάλιστα ο υπουργός παραδέχθηκε ότι η διαδικασία είναι δαιδαλώδης, καθώς αν και γίνονται συσκέψεις καθημερινά επί του θέματος, όπως είπε, «χθες βρήκαμε καινούρια συναρμοδιότητα, μετά από 15 συσκέψεις»!

«Είμαστε από πάνω, δουλεύουμε, θα γίνει», επανέλαβε χαρακτηριστικά.

Εθνικός στόχος η προσέλκυση επενδύσεων, μπροστά σε αυτό δεν μετράει τίποτα άλλο, διότι για να βρουν μέλλον τα παιδιά μας εδώ πρέπει να βρουν δουλειά, τόνισε ο κύριος Γεωργιάδης.

Σχετικά με για την στάση της Νέας Δημοκρατίας σε σχέση με την Συμφωνία των Πρεσπών, ο κύριος Γεωργιάδης τόνισε ότι «έχει στηθεί αισχρή προπαγάνδα» από τον ΣΥΡΙΖΑ, διευκρινίζοντας πως η ΝΔ προεκλογικά είπε ότι εφόσον κυρώθηκε η Συμφωνία από το κοινοβούλιο δεν μπορεί να ακυρωθεί.

«Ποτέ δεν είπαμε ότι θα ακυρώσουμε μονομερώς την Συμφωνία», ο αγώνας που δώσαμε ήταν για να μην ψηφιστεί από τη Βουλή, διευκρίνισε. Τώρα, είπε, δεν μπορεί να γίνει κάτι παρά μόνο εφόσον τα Σκόπια συστηματικά παραβιάσουν την Συμφωνία των Πρεσπών – τότε μόνο μπορεί να καταγγελθεί, είπε ο υπουργός.