Η αποστολή για την Ελλάδα ήταν εξ αρχής δύσκολη. Οι παίκτριες της εθνικής πόλο γυναικών θα έπρεπε να αποκλείσουν την αντίστοιχη των ΗΠΑ για να μπουν στον ημιτελικό του παγκόσμιου πρωταθλήματος υγρού στίβου που γίνεται στην Κορέα.

Κάτι τέτοιο αποδείχθηκε ακατόρθωτο μιας και οι ΗΠΑ δεν είναι απλά μια πολύ καλή ομάδα. Πρόκειται για την Dream Team του γυναικείου πόλο, που σαρώνει μετάλλια και παραμένει αήττητη από το 2013 μετρώντας 50 σερί νίκες.

Οι παίκτριες του Γιώργου Μολφέση προσπάθησαν αλλά η διαφορά κλάσης ήταν πέρα για πέρα εμφανής. Τελικά ηττήθηκαν με το βαρύ 15-5, με τις Αμερικανίδες να πανηγυρίζουν για την είσοδό τους στην 4άδα της διοργάνωσης.

Το ξεκίνημα έκοψε τα πόδια των Ελληνίδων με το πρώτο οκτάλεπτο να τελειώνει 4-0 υπέρ των ΗΠΑ, και το σκορ να φτάνει στο 5-0 με ένα γκολ της Νιούσουλ. Τα γκολ των Ξενάκη και Ελευθεριάδου θα μειώσουν σε 5-2, αλλά το ημίχρονο τελείωσε με σκορ 8-2 με την άμυνα τις εθνικής να μην μπορεί να βρει απαντήσεις.

Στην τρίτη περίοδο και πάλι οι δύο πολίστριες σκόραραν για το 8-4, αλλά κάπου εκεί ήταν και η τελευταία αντίδραση από τις αθλήτριες του Μολφέση. Οι Αμερικανίδες επιβλήθηκαν πλήρως σε άμυνα και επίθεση και τελικά πήραν τη νίκη πολύ εύκολα με 15-5, με ένα επί μέρους 5-1 στο τέταρτο οκτάλεπτο.

Οι ΗΠΑ περιμένουν να μάθουν τον αντίπαλό τους από το ζευγάρι Αυστραλία-Ρωσία. Ο νικητής θα παίξει με τις Αμερικανίδες και ο ηττημένος θα βρεθεί στον δρόμο της Ελλάδας που θα αγωνιστεί πλέον για τις θέσεις 5-8 την Τρίτη στις 12:30.

Οκτάλεπτα: 4-0, 4-2, 2-2, 5-1

ΗΠΑ (Κρικόριαν): Λόγκαν, Μούσελμαν 4, Σάιντμαν 1, Φάταλ 1, Χάουτσαϊλντ, Στέφενς 1, Χαραλαμπίδη 1, Νέσχουλ 1, Φίσερ Α. 2, Γκιλκράιστ 1, Φισερ Μ. 2, Γουίλιαμς 1, Τζόνσον

Ελλάδα (Μορφέσης): Σταματοπούλου, Τσουκαλά, Μπενέκου, Ελευθεριάδου 2, Πάτρα, Αβραμίδου 1, Ασημάκη, Χυδηριώτη, Κότσια, Νίνου, Πλευρίτου, Ξενάκη 2, Κοτσιώνη