Η μετακόμιση των φυλακών Κορυδαλλού και η «αντικατάσταση» του τωρινού σωφρονιστικού ιδρύματος με ένα μεγάλο πάρκο είναι ένα από τα μεγάλα έργα που σχεδιάζει η κυβέρνηση σύμφωνα με τις προγραμματικές δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Συγκεκριμένα, ο  πρωθυπουργός επισήμανε από το βήμα της Βουλής πως οι  φυλακές θα κατεδαφιστούν και στη θέση τους θα κατασκευαστεί πάρκο και αθλητικές εγκαταστάσεις για τους κατοίκους της περιοχής.

Ωστόσο, η προαναγγελία αυτή έχει δημιουργήσει πολλά ερωτηματικά,  κυρίως όσον αφορά την τοποθεσία που έχει επιλέξει η κυβέρνηση προκειμένου να κατασκευαστεί νέο σωφρονιστικό ίδρυμα που θα αντικαταστήσει τις φυλακές Κορυδαλλού.

Τα πρώτα σενάρια

Σύμφωνα με τον υπουργό Προστασία του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ο σχεδιασμός έχει ξεκινήσει, αλλά ακόμη είναι νωρίς να δοθούν στην  δημοσιότητα περισσότερες πληροφορίες για το μέρος που θα φτιαχτεί το νέο σωφρονιστικό ίδρυμα.

Δεν αποκλείεται λοιπόν το νέο κατάστημα φυλακών της Αττικής να κατασκευαστεί σε περιοχή κοντά στην Εθνική οδό, ή την Αττική οδό.

Οπως είπε χαρακτηριστικά από τη Βουλή ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: «Μεριμνούμε με το υπουργείο Εθνικής Αμυνας προκειμένου να δημιουργηθεί νέο κατάστημα εκτός αστικού ιστού, εντός Αττικής και κοντά σε μεγάλο οδικό άξονα».

Εκτός από την μετακόμιση των φυλακών Κορυδαλλού, η κυβέρνηση ανακοίνωσε την εκ νέου δημιουργία φυλακών υψίστης ασφαλείας Τύπου Γ’.