Μήνυμα ένωσης και προόδου, με το βλέμμα στραμμένο προς το μέλλον, έστειλε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμμένος από το βήμα της Βουλής.

Ο κ. Πικραμμένος εξέφρασε αρχικά τη συγκίνηση και τη χαρά του που βρίσκεται και πάλι στο βήμα του ελληνικού κοινοβουλίου ως εκλεγμένος πλέον βουλευτής και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

Στην ομιλία του κατά τη συζήτηση για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, εξήρε τη σημασία της αντικειμενικής λειτουργίας των θεσμών, της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης και της ύπαρξης ενός κράτους – δικαίου.

Ο κ. Πικραμμένος έδωσε εύσημα για τις προσπάθειες των προηγούμενων κυβερνήσεων στα δημοσιονομικά κατά τη διάρκεια της κρίσης. Παράλληλα, έδωσε μήνυμα για σεβασμό και αυτοσυγκράτηση εντός του κοινοβουλίου.

Ωστόσο, σημείωσε ότι τα τελευταία χρόνια υπήρξαν κλυδωνισμοί στο κύρος των θεσμών στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα οι πολίτες να χάσουν την εμπιστοσύνη τους προς αυτούς.

Πρόσθεσε ακόμα ότι έγινε σωρεία νομοθετικών και κανονιστικών ρυθμίσεων τα προηγούμενα χρόνια, οι οποίες όμως δεν εφαρμόστηκαν πάντα ούτε βελτίωσαν απαραίτητα τη ζωή των πολιτών.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κάλεσε τη Βουλή να συμβάλει ώστε να πάψει η ανομία, η κακονομία και η περιφρόνηση του Έλληνα Πολίτη. Υπογράμμισε ότι η πολιτεία πρέπει να προστατέψει τους αδύναμους, όσους «θα ζήσουν μετά από εμάς» και όσους βρέθηκαν στην Ελλάδα από τύχη ή από ανάγκη.

Ο κ. Πικραμμένος είπε ότι «ο πρωθυπουργός μίλησε στην καρδιά μας» με τις προγραμματικές του δηλώσεις, οι οποίες θέτουν τις βάσεις για να προχωρήσει η χώρα προς τη σωστή κατεύθυνση και για να γίνει ανασυγκρότηση σε όλους τους τομείς για το μεγάλο βήμα προς το αύριο.

Τέλος, επεσήμανε ότι η Βουλή που προέκυψε από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου είναι αναθεωρητική. «Αυτή είναι μία ευκαιρία για συναινέσεις» σημείωσε ο Παναγιώτης Πικραμμένος, κάνοντας λόγο για αναβάθμιση της ποιότητας και εξορθολογισμό της κοινοβουλευτικής λειουργίας.