Στον Κορινθιακό Κόλπο είναι στραμμένα πλέον τα βλέμματα των σεισμολόγων, ύστερα από τη διαπίστωση πως ο σεισμός της περασμένης Παρασκευής προκλήθηκε από ένα κομμάτι στο δυτικό άκρο του ρήγματος της Πάρνηθας το όποιο δεν «έσπασε» στον σεισμό του ’99.

Πριν δημιουργηθεί η οποιαδήποτε ανησυχία, οι σεισμολόγοι είναι ξεκάθαροι και καθησυχαστικοί: ο σεισμός της Παρασκευής δεν ενεργοποίησε τα γειτονικά ρήγματα, ούτε τα βορειοδυτικά του Θριασίου, είτε βορειότερα προς τη Βόρεια Πάρνηθα αλλά και ούτε δυτικά προς τον Κορινθιακό.

Μιλώντας για το θέμα αυτό στην εκπομπή One Report και κατά πόσο το ρήγμα της Πάρνηθας μπορεί να «ξυπνήσει» το ρήγμα του Κορινθιακού, ο σεισμολόγος και μέλος της Επιτροπής Σεισμικού Κινδύνου, Γεράσιμος Παπαδόπουλος, δήλωσε πως «το ρήγμα των Αλκυονίδων ενεργοποιείται σε αραιά χρονικά διαστήματα, ανά εκατονταετίες», επισημαίνοντας πάντως ότι «επειδή σε αυτά τα φαινόμενα υπάρχει σημαντικός βαθμός αβεβαιότητας, δεν μπορούμε να είμαστε απολύτως σίγουροι ότι στο υπόλοιπο της δικής μας ζωής δεν μπορεί να ενεργοποιηθεί το συγκεκριμένο ρήγμα».

Αναφερόμενος στον σεισμό που ταρακούνησε την Αττική, την Παρασκευή, ο κ. Παπαδόπουλος εκτίμησε πως θα έχουμε κι άλλους μετασεισμούς, κάποιοι εκ των οποίων ενδέχεται να έχουν μεγαλύτερο μέγεθος από αυτούς που έχουν γίνει μέχρι σήμερα. Στο πλαίσιο αυτό, συνέστησε προσοχή και εγρήγορση για λίγες ακόμη ημέρες. «Κατά πάσα πιθανότητα ήταν ο κύριος σεισμός, ωστόσο για λίγες ημέρες ακόμη να είμαστε προετοιμασμένοι για το ενδεχόμενο ενός ισχυρού μετασεισμού» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Πηγή: onetv.gr