Αύριο Τρίτη 23 Ιουλίου, στις 4 μ.μ., στο Παγκόσμιο Πολιτιστικό Ίδρυμα Ελληνισμού της Διασποράς (Λεωφ.Δεκελείας 152 & Αττάλειας, Ν.Φιλαδέλφεια) θα γίνει η πολιτική κηδεία του δημοσιογράφου Βαγγέλη Καραγεώργου, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ.

Θα ακολουθήσει η ταφή του στο νεκροταφείο του Κόκκινου Μύλου στη Ν.Φιλαδέλφεια.

Ο Βαγγέλης Καραγιώργος απεβίωσε χτες σε ηλικία 53 ετών. Γεννήθηκε το 1966 στην Αθήνα και φοίτησε στο Νομικό Τμήμα του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και στο Θεολογικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών. Άρχισε την επαγγελματική του σταδιοδρομία το 1988, ως συνεργάτης του περιοδικού «Σύγχρονη Διαφήμιση».

Το 1993 άρχισε να εργάζεται στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» ως συντάκτης ύλης, έχοντας την επιμέλεια των σελίδων με διεθνή, πολιτικά και θέματα μίντια.

Παράλληλα, αρθρογραφούσε στις εφημερίδες «Ελευθεροτυπία», «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», «Εργατική Αλληλεγγύη» και στα περιοδικά «Δίφωνο», «Σοσιαλισμός» και «Η Μαμή».

Μετά το κλείσιμο της «Ελευθεροτυπίας» μετείχε ως συνεταιριστής στην «Εφημερίδα των Συντακτών», όπου εργαζόταν ως αρχισυντάκτης των συντακτών ύλης και ως αρθρογράφος.

Διατηρούσε, επίσης, καθημερινή ραδιοφωνική εκπομπή στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105,5», όπου εργαζόταν από την πρώτη μέρα της λειτουργίας του, το 2006.

Όπως σημειώνει η ΕΣΗΕΑ, «ήταν ένας μαχητικός δημοσιογράφος, ευαισθητοποιημένος, με πολύπλευρη προσωπικότητα και πολλά ενδιαφέροντα, ο οποίος ανέπτυξε πλούσια κοινωνική και πολιτική δραστηριότητα. Ο πρόωρος και απροσδόκητος θάνατός του γεμίζει με θλίψη τη δημοσιογραφική οικογένεια και αφήνει μεγάλο κενό σε όσους τον γνώριζαν και συνεργάζονταν μαζί του. Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ συλλυπείται βαθύτατα την οικογένεια και τους οικείους του και αποχαιρετά τον εκλεκτό συνάδελφο».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ