Με τις τωρινές αντικειμενικές αξίες θα γίνει η μείωση στον ΕΝΦΙΑ, ανέφερε ο υφυπουργός Οικονομικών, Απόστολος Βεσυρόπουλος, μετά τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, είπε ότι από το 2020 οι αντικειμενικές αξίες θα εναρμονιστούν με τις εμπορικές.

Σε ό,τι αφορά τη μείωση ΕΝΦΙΑ σε τρεις κατηγορίες που προανήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο κ Βεσυρόπουλος διευκρίνισε ότι μικρή ακίνητη περιουσία είναι έως 60.000 ευρώ, η μεσαία από 60.000 χιλιάδες έως ένα εκατ. και η μεγάλη πάνω από ένα εκατ.

Ο κ. Βεσυρόπουλος επανέλαβε ότι του χρόνου θα υπάρξει νέα μείωση 10% και τόνισε πως η πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ θα καταβληθεί και φέτος στις 30 Σεπτεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο, κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι ο ΕΝΦΙΑ θα μειωθεί μεσοσταθμικά 22% από τον Αύγουστο του 2019.

Συγκεκριμένα, όπως είπε, στα εκκαθαριστικά που θα σταλούν τον Αύγουστο οι μικρές ιδιοκτησίες θα έχουν μείωση 30%, η μεσαία τάξη θα δει μείωση 20%, ενώ η μεγάλη ακίνητη περιουσία, αξίας άνω του ενός εκατ. ευρώ θα έχει μείωση 10%.